Terug

Stress door je werk? Dit nieuwe type vakantie is zeker iets voor jou!

In de bergen kan je gaan skiën, snowboarden en tartiflette eten onderaan de piste, al kan je er ook voor iets helemaal anders terecht: absolute ontspanning in een adembenemend kader...

Steeds meer wintersportbestemmingen nodigen toeristen uit om deel te nemen aan boswandelingen gewijd aan meditatie en ademhaling. Dit is het geval in Lac Blanc in de Vogezen, Morzine in de Haute-Savoie en Orcières Merlette in de zuidelijke Alpen. En voor zij die ook tijdens het wandelen willen bijleren, worden er workshops over de ontdekking van alpenplanten gegeven in de Haute Maurienne in de Savoie en in de "Ferme du Bien-être" in Gérardmer, in de Vogezen.

 

Geen sport?

Toch wel. De combinatie van sportactiviteiten, sublieme landschappen en zelfreflectie is erg populair geworden in de bergen. In Serre-Chevalier (zuidelijke Alpen), Brides-les-Bains (Savoie) en Val d'Arly (Savoie) worden bijvoorbeeld veel sneeuwschoenwandelingen georganiseerd, terwijl in Contamines-Montjoie (Haute-Savoie) een combinatie van skiën, sofrologie en meditatie wordt aangeboden. Combloux (Haute-Savoie) nodigt je uit voor yoga en een sneeuwwandeling.

 

Op de agenda

Op deze thema's die fysiek en psychisch welzijn combineren, bevelen we deze evenementen aan: Zen O Sybelles (26-29 januari), het Eskilibre & Gourmandises festival in Brides-Les-Bains (1-8 februari), de 100 Ciels d'Hiver in Les Gets (1-8 februari), de Yogiski in Les Ménuires (4-11 april) en het Festival du bien-être en montagne in Auron (Pâques).