Terug

“Summer Pop”: rondtrekkende feestdorpen komen deze zomer naar Brussel

Van 29 juli tot 15 augustus strijkt “Summer Pop” neer met kleine, rondtrekkende feestdorpen in drie wijken in Brussel, namelijk Laken, Neder-Over-Heembeek en Brussel centrum.

“Met Summer Pop willen we inwoners de kans geven zich te ontspannen met vrienden of familie dankzij een rijk programma in samenwerking met lokale verenigingen, buurtwerkingen, artiesten, culturele centra, jeugdhuizen en sportclubs. Nabijheid is dus het sleutelwoord van dit project”, legt Delphine Houba, schepene van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de stad Brussel, uit. 

Dit gratis evenement wil ontdekkingen en uitwisselingen stimuleren via sport, animaties, workshops, spektakel, … Het eerste dorp opent de deuren op donderdag 29 juli om 14 uur op het Joseph Benoît Willemsplein in Laeken, tot 22 uur, behalve op zondag, de laatste dag van het evenement met sluiting om 20 uur. 

Het dorp verplaatst zich daarna naar Neder-Over-Heembeek, Versailleslaan, van donderdag 5 tot zondag 8 augustus, om de reis te eindigen in Brussel centrum op het Anneessensplein van donderdag 12 tot zondag 15 augustus. Elk dorp zal dezelfde openingsuren volgen, namelijk van 14 uur tot 22 uur, behalve op zondag tot 20 uur.