Terug

Terceira, een beetje Brazilië dat zo goed voelt

Na een korte vlucht wordt je welkom geheten op het eiland Terceira en zijn belangrijkste stad Angra do Heroismo, de oude hoofstad van de Azoren.

Het eiland Terceira © Eric Valenne Het eiland Terceira

De historische stad van de archipel ligt aan de voet van een oude vulkaan en maakt deel uit van het Unesco werelderfgoed. De stad is Portugees met Braziliaanse invloeden in de geplaveide straatjes die door de heuvels kronkelen tot aan barokke kerken, pleintjes en historische monumenten. Aan de kust vertelt een oude fabriek het verhaal van de jacht op potvissen. Overal op het eiland kom je prachtige landschappen tegen: weilanden, wijngaarden, afgelegen dorpjes op hoogtes die glad gemaakt zijn door passaatwinden… Zowat overal kom je Heilige Geest-kappelletjes tegen die in felle kleuren geschilderd zijn en versierd zijn met bloemenslingers en -tapijten. Dat allemaal voor de Sacramentsdag (Corpus Christi) die vanaf de maand juni de hele archipel doet opleven! Een goed moment om naar de eilanden te reizen.

Meer info:
https://www.exploreterceira.com/en/

 

Angra do Heroisme, stad op Terceira waarvan het centrum erkend is als UNESCO werelderfgoed

 

Een beetje geschiedenis

Angra do Heroisme was een haven waar schepen die uit Equatoriaal Afrika kwamen verplicht een tussenstop moesten maken. Ook schepen die de Oost- en West-Indische routes volgden en die uit Europa kwamen, voeren van de 15de eeuw tot de komst van de stoomboot in de 19de eeuw langs hier.

De haven van Angra do Heroismo

 

Bloementuin Mata da Serreta op Terceira

"