Terug

Terroir beleven in Slovenië

Waar de Alpen en de mediterrane wereld elkaar ontmoeten, wacht Oost-Europa je op.

Vlak over de grenzen van Italië en Oostenrijk doorkruis je het terroir van Slovenië. Hier kom je terecht in een prachtig groen landschap dat zich laat zien, voelen, ruiken, horen, proeven en beleven.

 

24 gastronomische gebieden en 3 wijnbouwgebieden

In de keuken werken Slovenen met lokale producten vanop het veld. Die toveren ze smaakvol op je vork. Het land telt meer dan 170 streekgerechten, 24 gastronomische gebieden en 3 wijnbouwgebieden. Foodies plannen hun reis best in 2021, dan is Slovenië de nieuwe Europese Regio van de Gastronomie.

Meer info

Slovenië © Ziga Kalan

 

Tussen de bergen, dichte bossen en charmante dorpen bots je op de hoofdstad Ljubljana. Deze creatieve hub is zowel kleinschalig als groots tegelijk. Historische gebouwen, romantische bruggen en smalle straten leiden je langs de Ljubljanica rivier en voeren je dwars door het centrum van de ene hotspot naar de andere. Overal waar je kijkt, schieten bomen en parken uit de grond. Deze groene hoofdstad is dan ook het paradepaardje van het duurzame Slovenië.

Slovenië © Iztok Medja

 

Het hele land ligt bedekt met zo’n 10.000 kilometer aan wandel- en fietspaden. Daarbij voert Bike Slovenia Green je dwars door de natuur. Het parcours bestaat uit zeven lussen waarlangs je de meest duurzame plekken van het land aandoet. Ook slapen doe je in het groen. Tussen de velden en de boomgaarden verwelkomen heel wat Slovenen je voor een overnachting op hun boerderij.

Slovenië © Jost Gantar

Lees de volledige reportage