Thailand: eindelijk het nieuws waar we op aan het wachten waren!

Thailand heft op 1 mei de laatste beperkingen op voor gevaccineerde reizigers!

Evan Krause

Geen PCR-testen meer, geen isolatie in een hotel in afwachting van de resultaten: bezoekers zullen enkel een volledig vaccinatieschema en een medische verzekering van minstens 10.000 dollar moeten kunnen voorleggen.

En de niet-gevaccineerden?

Toeristen die niet gevaccineerd zijn, krijgen de keuze: een negatieve PCR-test, afgenomen drie dagen voor aankomst, voorleggen of 5 dagen in quarantaine blijven op hotel.

Mathew Schwartz

Economisch herstel

De opheffing van de laatste beperkingen “gaat het economisch herstel bespoedigen, want we zijn een land dat erg van toerisme afhankelijk is”, verklaarde eerste minister Prayut Chan-O-Cha. Hotels, restaurants en reisbureaus zetten al langer druk op de overheid om de toegangsregels tot het land te versoepelen. Voor de gezondheidscrisis droeg de toeristische sector ongeveer 20% bij aan het Thaise BBP.

Een drastische daling!

In 2019 trokken bijna 40 miljoen internationale reizigers naar het koninkrijk, wat zo’n 60 miljoen dollar opleverde. In 2021 waren er slechts 428.000 bezoekers door de erg strenge reisbeperkingen die er golden om de pandemie in te dammen (tot 14 dagen quarantaine in een erkend hotel). De autoriteiten hopen op 5,5 miljoen reizigers dit jaar.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆