Terug

Thee en gebak, Kent Greeters en Beaney museum

De Kent Greeters zeggen jou misschien niet meteen iets, maar het concept is duidelijk: locals leiden bezoekers rond langs hún favoriete plekken.

Vanaf de kathedraal gidst Diana Rosset ons langs de gebouwen die zij uitkoos. Ze brengt ons langs de verborgen hoekjes bij de rivier Stour zoals Greyfairs Chapel. Het oude Normandisch kasteel is de volgende halte, met aanpalend de Dane John Gardens en een adembenemend uitzicht vanop de Dane John Mound. In het Canterbury Heritage Museum toont ze ons een prachtig authentiek dakgebinte. Hier pronkt ook de allereerste passagierstoomtrein de Invicta uit 1830.

 

Tea Time, scones met clotted cream and marmelade

Dé Engelse traditie bij uitstek, afternoontea met gebak, kun je niet laten voorbijgaan. In Tiny Tim’s Tearoom krijgen we onze lunch voorgeschoteld: komkommer en zalmsandwiches en als afsluiter scones met clotted cream and marmelade. Wij gaan in de vroege voormiddag al voor afternoon tea en worden gepresenteerd met drie verdieping hoge schotel vol lekkere gebakjes en een bijhorend kopje thee. Een van de kamers bij Tiny Tim’s is de geestenkamer, waar alle geesten die het pand de voorbije vierhonderd jaar bezochten, even worden voorgesteld -voor wie zich geroepen voelt.

Tiny Tim's Tearoom © Tiny Tim

 

Beaney, museum van ontdekkingsreizigers

Naast The Canterbury Tales Visitor Attraction kan je in het stadje ook Beaney bezoeken, een gerenoveerd Huis van Kunst en Wetenschap. Britse ontdekkingsreizigers brachten van hun trips naar Indië, het Verre Oosten, Egypte en Afrika allerlei curiositeiten terug, enkele daarvan kan je hier bekijken. Dit familievriendelijk museum enkele interessante objecten geschonken door avonturiers en ontdekkingsreizigers. In een ruimte zijn alle objecten geklasseerd op materiaalsoort: plantaardig, dierlijk, mineralen, glas, steen, aardewerk, etc. Een grote vitrinekast toont enkele uniek exemplaren als een leeuwenhuid, zeldzame vlinders, fossielen, een eend met vier poten en een goliathkever.

Thomas Sidney Cooper, Sheep in the Snow - 1901-1902 © canterburymuseums.co.uk/

"