Terug

Tips voor met de kids

Als het sneeuwt, is sneeuwpret gegarandeerd in de provincie Luik. Of je nu effectief op de latten gaat staan of liever een lange sneeuwwandeling maakt, er zijn meer dan genoeg opties voor een leuke uitstap in de sneeuw!

Mont des Brumes onder de sneeuw © P.Fagnoul Mont des Brumes onder de sneeuw

Naast het skiaanbod dat je kan terugviden op de kaart “Plaisir d’hiver – carte de neiges”, geven we je graag nog wat leuke tips om met de familie te doen!

Plaisir d’hiver – carte de neiges

Lijn 38 - Herve
Deze voormalige spoorlijn heeft alles in huis om het ganse gezin een dag te boeien. Wandelen is hier de boodschap. Je vertrekt vanuit het oude station van Herve en passeert onderweg het ‘Blockhaus’, Aubel, Hombourg om uiteindelijk in Clemont-sur-Berwinne, één en van de mooiste dorpen van Wallonië, te eindigen.

Petit-Modave
Aan het kasteel van Modave start een parcours door het zuidelijke deel van het natuurreservaat en het dal van de Hoyoux. Over een mooi bospad klim je zachtjes naar het hoger gelegen Condruzische plateau. Een wandeling van meer dan 7 km met adembenemende landschappen!

Het Parc de Séroule in Verviers
Afspraak voor een lange wandeling of een episch sneeuwballengevecht… Dankzij zijn esthetische, sociale en ecologische waarden, is het mooiste park van Verviers beschermd natuurgebied. Het park ligt op enkele minuten wandelafstand van de cafeetjes in het centrum van de stad, waar je je heerlijk kan verwarmen aan een warme chocomelk (chocolatier Darcy is niet ver weg).

Le Mont des Brumes - Stoumont
De langste afdalingen van België? Die vind je hier. Zelfs met een slee glij je aan een rotvaart naar beneden. Geniet van het uitzicht, rust wat uit in de gezellige chalet en profiteer van de sneeuw. Het skigebied ligt op 530 meter hoogte. Op de beginnerspiste komen ook beginners aan hun trekken.

Meer info

Skipiste van Houyres - Malmedy
Langlaufen tussen de velden en bossen, een afdaling met de slee, een wandeling op sneeuwschoenen of een ritje met de sneeuwscooter? Je zegt het maar. Hier beleef je met het ganse gezin de tijd van je leven. Op het programma staat een namiddag vol magische momenten.

Meer info

Thier des Rexhons - Spa
Op amper 5 km van Spa worden skiërs, snowboarders en sleeërs met open armen ontvangen. Je vindt er al het nodige materiaal en een gezellige cafetaria waar je na je activiteit weer heerlijk op krachten kan komen. Beginners zijn natuurlijk ook welkom.

Meer info