Terug

Toerisme Tips Tunesië: Het hele jaar door de ideale bestemming

17/01/2022

Ichrak Ben Faten, de directeur van de Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme, vertelt ons waarom Tunesië het ideale vakantieland is.

Avontuurlijke activiteiten, maar ook zalig ontspannen  

Tunesië is een prachtig land, dat alle nodige elementen bevat voor een bijzondere vakantie: een fantastische omgeving, bijzondere activiteiten, heerlijk eten, ontspanning én avontuur. “Maak bijvoorbeeld een trektocht in de duinen van de Sahara op een kameel, of wandel door een van de drie Medina’s die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan in Tunis, Sousse en Kairouan”, raadt Ichrak aan. De beeldschone landschappen die je tegenkomt, lijken net een droom: je hebt 1300 km aan kustlijn, vele bossen, voorouderlijke steden, verschillende soorten oases, woestijnen, bergen én het grootste zoutwatermeer van Afrika. Wie het land van bovenaf wil bewonderen, kan zelfs een parachutesprong maken boven Tozeur.

Chott el JeridNa een lange tocht kom je tot rust dankzij een zeewatertherapie: een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van baden die gevuld zijn met mineralogisch of organisch zeewater. “Tunesië is na Frankrijk de belangrijkste bestemming ter wereld voor dit soort therapieën, met wel meer dan 60 centra”, voegt de directeur toe. De dag afsluiten doe je met een heerlijke maaltijd: een échte Tunesische couscous. “Tunesië heeft een verfijnde gastronomie en is ook een uitstekend land voor lekkere wijn”, aldus Ichrak.

Voordelen aan een vakantie in Tunesië

“Een vlucht naar Tunesië duurt niet lang”, vertelt Ichrak.  Die nabijheid is volgens de directeur zeker een pluspunt: in slechts twee uur en half ben je in een totaal andere omgeving. Bovendien is er voor de meeste Belgen geen taalbarrière. “Overal wordt hier Frans gesproken”, zegt ze. Tot slot is Tunesië een land waar je het hele jaar door kan genieten van mooi weer: “De temperaturen in Tunesië zijn altijd aangenaam!”

Ook voor wie duurzaam reizen belangrijk vindt, is Tunesië volgens Ichrak de ideale keuze: “We ontwikkelen steeds meer en meer een ecologisch verantwoord toerisme”, aldus de directeur. “We zorgen bijvoorbeeld voor landelijke logementen die alle rijkdommen van de Tunesische ambachtsindustrie naar voren brengen”.

Medina Sousse

Leuke festivals en spannende rally’s

“Tunesië is van oudsher een land van nationale en internationale festivals”, vertelt Ichrak. Het festival Ksour Sahariens, bijvoorbeeld, vindt plaats in maart en laat je de tumultueuze geschiedenis van de Berberse beschaving ontdekken dankzij muziek, optochten en tentoonstellingen. “Maar ook internationale rally’s zoals de Desert Challenge in het zuiden van Tunesië worden steeds populairder”, aldus de directeur.

Carthage

De situatie tijdens de pandemie

Volgens Ichrak heeft Tunesië de gezondheid van zijn burgers en toeristen altijd willen beschermen. “Daarom zijn er vanaf het begin van de pandemie strikte maatregelen genomen”, vertelt ze. In de hotels en op toeristische plekken gelden dus ook strenge sanitaire regels. Toch wordt het momenteel afgeraden om vanuit België naar Tunesië te reizen. Ichrak hoopt dat ze ons snel terug mag verwelkomen: “We zullen jullie zodanig in de watten leggen, dat jullie aan het einde van de reis nog maar één wens overhebben, namelijk: zo snel mogelijk terugkomen!”