Toeristen houden van… Brussel!

Uit een enquête van onderzoeksbureau Dedicated blijkt dat ruim 9 op 10 Europeanen (91%) een positief beeld over onze hoofdstad heeft. De studie werd uitgevoerd in 7 landen en dit van 23 maart tot 4 april van dit jaar.

visit.brussels - Eric Danhier

De campagne “Where will Brussels take you?”, een initiatief van visit.brussels, werd verlengd van 2 mei tot 1 november 2017 in België, Frankrijk, Nederland, Engeland, Duitsland, Italië en Spanje. De bedoeling was duidelijk: meer toeristen naar Brussel lokken.

Vruchten afgeworpen

81% van de ondervraagden beweerde vóór de campagne een positief beeld over Brussel te hebben. Nadien was dat 91%. Volgens 59% is Brussel tegenwoordig cultureel verrijkend, terwijl vroeger 51% van die mening bedeeld was.

Volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort heeft de campagne bijgedragen aan die groene cijfers. Afgelopen jaar heeft onze hoofdstad dan ook opmerkelijk veel bezoekers gekend. Vervoort zegt dat we trots mogen zijn op de resultaten.

visit.brussels - Eric Danhier

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆