Tomorrowland zal 3 weekends kunnen plaatsvinden!

Julie Docsterd,
03-06-2022
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft dancefestival Tomorrowland de uitzonderlijke toestemming gegeven om een derde festivalweekend te organiseren dit jaar! Wat betekent dat concreet?
Jessey

Gewoonlijk heeft Tomorrowland de toestemming om twee weekends per jaar te organiseren. De organisatoren hadden echter de wens om een extra festivalweekend in te voeren om de verliezen van de vorige twee edities, die geannuleerd werden, te compenseren. Die zouden meer dan 25 miljoen euro bedragen, volgens de organisatie.

Zuhal Demir herinnert eraan dat er bijkomende maatregelen werden genomen om overlast door dit bijkomende feestweekend te beperken (beperkt aantal generatoren, verbod op helikoptervluchten, plaatsing van het podium, …). Het festival mag onder andere niet op het nabijgelegen natuurgebied overlopen.

Na twee jaren van afwezigheid zou het wereldberoemde festival in 2022 uitzonderlijk uit drie opeenvolgende feestweekends kunnen bestaan: 15-16-17 juli, 22-23-24 juli en 29-30-31 juli.