Top 10 bestemmingen op Instagram

Welke bestemmingen komen het meeste voor op Instagram? Welke steden worden het vaakst getagd op dit sociale netwerk? Een overzicht.

Vacancesweb.be

We overlopen met jullie de 10 steden die het meest gepost worden door “instagrammers”. Het hoeft niet te verbazen dat de eerste 5 plaatsen worden bekleed door enkele klassiekers, maar het vervolg van het klassement bevat hier en daar toch een verrassing…

1. New-York, Verenigde Staten

Uiteraard! De stad met ontelbare wolkenkrabbers, met Central Park als groene long en die blijft verrassen met haar uitzinnige sfeer staat comfortabel op de eerste plaats.

Vacancesweb.be

2. Moskou, Rusland

Toch een kleine verrassing. De Russen zijn zot van deze app en de hoofdstad wordt steeds vaker overspoeld door toeristen, waardoor we wel verwacht hadden dat ze hoog zou eindigen in deze lijst. Maar zo hoog…?

Vacancesweb.be

3. Londen, Verenigd Koninkrijk

Ah nee, de meest bezochte stad in Europa is niet Parijs, maar wel degelijk Londen! De Britse hoofdstad met haar eeuwenoude gebouwen en trendy sfeer blijft een toeristische trekpleister.

Vacancesweb.be

4. Sao Paulo, Brazilië

Sao Paulo is populairder dan Rio de Janeiro! De stad telt twee keer meer inwoners dan Rio en verwelkomt heel wat internationale evenementen… Vandaar de vele reizen naar de stad!

Vacancesweb.be

5. Parijs, Frankrijk

De lichtstad wordt vaak beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld. Daar valt natuurlijk over te discussiëren, maar het feit blijft dat het aura van de Eiffeltoren, de Invalides en de Notre-Dame tot ver buiten de Franse en zelfs Europese grenzen schijnt!

Vacancesweb.be

6. Los Angeles, Verenigde Staten

De Stad van Engelen is zeker niet de meest fascinerende stad van de Verenigde Staten, maar ze ligt in het hart van California, een staat die toeristen van over de hele wereld boeit. Los Angeles heeft ook een aantal sterke troeven, zoals Hollywood, het klimaat, Beverly Hills…

Vacancesweb.be

7. Sint-Petersburg, Rusland

De tweede grootste stad van Rusland kan bogen op een indrukwekkende architectuur. De stad heeft zeker wat macht verloren aan Moskou, maar bezoekers verdringen zich hier meer dan ooit! Volgens Instagram en UNESCO maakt Sint-Petersburg deel uit van de 10 meest bezochte steden ter wereld.

Vacancesweb.be

8. Jakarta, Indonesië

Wat een verrassing! Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, verleidt steeds meer toeristen! Haar drogere klimaat tijdens de zomermaanden is een grote troef voor het Westerse toerisme.

Vacancesweb.be

9. Istanboel, Turkije

Istanboel bezit een uitzonderlijk historisch erfgoed. Deze stad, die op twee continenten rust, heeft verschillende compleet tegengestelde periodes gekend, waardoor het tegenwoordig een van de meest bezochte steden ter wereld is. De zeestraat van Bosporus is trouwens prachtig!

Vacancesweb.be

10. Barcelona, Spanje

Als we afgaan op het inwonersaantal, is Barcelona de tweede grootste stad van het land en tevens de meest bezochte stad. Het zachte klimaat dat het hele jaar in de stad hangt speelt daar natuurlijk een rol in, maar ook de culturele rijkdom, de sfeer en de nabijheid van de zee zijn belangrijke factoren.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆