TOP 10 onbekende eilanden in Europa

François Piette,
02-09-2021
Wie denkt dat je helemaal naar de andere kant van de wereld moet vliegen om exotische eilanden waar nog niemand van gehoord heeft te ontdekken, heeft het mis.
Vacancesweb.be

In Europa zijn sommige eilanden nog steeds onbekend bij het grote publiek, terwijl het toch pareltjes zijn. We sommen er hieronder een tiental op, maar er zijn er nog meer!

Porto Santo, Portugal

We gaan opnieuw naar Portugal, maar deze keer naar de archipel Madeira. Dit eiland van iets meer dan 40 km2 groot wordt erg gewaardeerd door toeristen, ook al is het nog niet zo bekend. Het eiland telt 5.500 inwoners.

Vacancesweb.be

Inis Oirr, Ierland

Hier zijn we dan, in Ierland, op een eiland dat amper 250 inwoners telt. Het eiland wordt regelmatig bezocht door studenten die Iers willen leren en bevat heel wat interessante ruïnes en een mooi kasteel.

Vacancesweb.be

Åland, Finland

Deze archipel bestaat uit niet minder dan 6.500 eilanden met meer dan 28.000 inwoners ! De eilanden, gelegen tussen Zweden en Finland, bestaan uit granieten, roze rotsen. Er heerst een fris, maar gematigd klimaat.

Vacancesweb.be

Brioni-eilanden, Kroatië

Grand Brioni is het grootste eiland van een archipel bestaande uit 14 eilanden. Ze vormden het decor voor de onderhandelingen van president Tito, die op slag verliefd werd op de eilanden. Hun schoonheid is dan ook onwezenlijk, met exotische dieren en bijzondere plantensoorten.

Vacancesweb.be

Kastelorizo, Griekenland

Dit minuscule Mediterraanse eiland zal je verleiden met zijn authentieke haven en gevarieerde landschap. De oppervlakte mag dan nog geen 9 km2 zijn, toch wonen er 500 mensen. Een pareltje op een steenworp van Turkije.

Vacancesweb.be

Saaremaa, Estland

De naam zegt je waarschijnlijk niet veel. Nochtans gaat het hier om het grootste eiland van Estland. Gelegen in de Baltische zee en met een oppervlakte van 2.174 km2 kan je er op een kaart niet naast kijken. Je vindt er onder andere kraters die het resultaat zijn van een meteorietinslag van meer dan 4000 jaar geleden! 36.000 inwoners wonen hier.

Vacancesweb.be

Cavallo, Frankrijk

De Lavezzi zijn een archipel bestaand uit een twintigtal eilanden ten zuiden van Corsica. Cavallo is het enige dat wordt bewoond. Dat eiland, het grootste van de archipel, omvat iets meer dan 12 km2. Ook al maakt het eiland officieel deel uit van Frankrijk, er wordt voornamelijk Italiaans gesproken. Auto’s zijn hier niet welkom!

Vacancesweb.be

Mykines, Faeroër

Dit eiland, dat deel uitmaakt van Denemarken, staat bekend als een waar vogelparadijs. Het is het meest westelijk gelegen eiland van de Faeroër en is dunbevolkt: tijdens de laatste telling waren er 12 inwoner (op het hele jaar)! Ondanks de kleine oppervlakte (10 km2) is het landschap erg gevarieerd met een uitschieter tot 722 m!

Vacancesweb.be

Colonsay, Schotland

Colonsay is een van de eilanden van de Schotse Binnen-Hebriden in het oosten van het land. Met 40 km2 is het een klein eiland. Er leven een honderdtal inwoners. Je vindt er wilde geiten, vogelkolonies en zelfs de ruïnes van een kloosterkerk!

Vacancesweb.be

São Miguel, Portugal

Het grootste eiland van de Azoren heeft een oppervlakte van bijna 750 km2. Dit vulkanische eiland wordt gekenmerkt door een gevarieerd landschap. De 140.000 inwoners leven er dicht bij de meest gediversifieerde fauna en flora.

Vacancesweb.be