Mirador del Paseo

Terug

Top 18 mooiste steden van Europa

Ook al is het niet het grootste, het oude continent is erg divers.

Hieronder vind je een lijst van achttien erg verschillende steden die toch elk een bezoekje waard zijn.

 

Firenze

Firenze, de onsterfelijke stad van Italië. Ontdek haar buiten het seizoen, adem haar in, voel haar en, vooral, leef haar. De grootste artiesten van deze wereld zijn geboren of gestorven in Firenze, maar de stad zelf zal nooit sterven. Haar culturele rijkdom is fenomenaal.

Meer info

 

Wenen

De hoofdstad van Wenen geniet van een fantastisch architecturaal en cultureel erfgoed. Het stadscentrum, erkend als UNESCO werelderfgoed, herinnert er ons aan dat de stad aan het hoofd stond van het Duitse Heilige Rijk.

 

Verona

Ja, Italië bezit meerdere pareltjes. Verona is er een van, en zeker niet de minste! De stad, bekend als het decor van het drama Romeo en Julia, telt 2.000 jaar geschiedenis. Een geschiedenis die zichtbaar is op elke hoek van de straat. In de stad heerst een unieke sfeer…

 

Rovaniemi

De hoofdstad van Lapland wordt omringd door prachtige landschappen. In januari voegt het noorderlicht bij klare hemel wat extra magie toe aan deze stad.

 

Boedapest

Toeristen die een stad in het oosten willen ontdekken, hebben vaak de neiging naar Praag te trekken, terwijl Boedapest, ook wel “de parel van de Donau” genoemd, ook een topbestemming is. De stad biedt een fantastisch panorama. En geloof mij, niets kan tippen aan de wijk rond de burcht van Boeda!

Meer info

 

Edinburgh

Al bijna vijf eeuwen is Edinburgh de hoofdstad van Schotland. De unieke geschiedenis van de stad is in alle straten voelbaar. Schotland mag dan wel voornamelijk bekend zijn om de machtige landschappen, deze bijzondere stad hoeft daar niet voor onder te doen.

 

Rome

Ze is soms vuil, onveilig, luidruchtig, maar Rome blijft Rome, met een geschiedenis van ongeveer 3000 jaar, wereldberoemde monumenten en een sfeer die niemand onberoerd laat.

 

Granada

Het betoverende Granada is een mengelmoes van culturen. Ontsnap aan het massatoerisme en bezoek het fort Alhambra ’s nachts: een onvergetelijk spektakel waar je nog lang aan zal blijven denken…

 

Dubrovnik

Van de Mediterrane steden is Dubrovnik zeker niet de meest bezochte, terwijl ze toch wel de reis waard is. Ondanks haar woelige geschiedenis is ze erin geslaagd haar charme en authenticiteit te bewaren, waardoor ze onweerstaanbaar is. De historische wijk is adembenemend!

Meer info

 

Brugge

Ja hoor, Brugge mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het “Venetië van het noorden” wordt vaak verwaarloosd door de Belgische toeristen… Ze hebben ongelijk! Dit openluchtmuseum bevat verrassende schatten.

Meer info

 

Sevilla

We gaan even terug naar Spanje om er een van de meest bezochte steden van het land te vieren. Sevilla is, dankzij haar geschiedenis, cultuur, folklore en klimaat, een topbestemming!

Sevilla

 

Santorini

Santorini, een Grieks juweeltje dat gevormd werd door een vulkaankrater, is waarschijnlijk een van de minst gekende steden in deze lijst. Tegelijkertijd is het een van de verleidelijkste steden met haar witte huizen, blauwe daken, turkooizen zee en betoverende zonsondergangen.

Meer info

 

Londen

Londen is veel meer dan onbetaalbare huizenprijzen. De Britse hoofdstad is een bron van cultuur voor al wie houdt van geschiedenis, theater of architectuur. De stad weet perfect haar moderne en conservatieve kanten te combineren. Wat een sfeer!

 

Siena

Firenze is het meesterstuk van Toscane, maar Siena heeft een unieke authenticiteit. Het lijkt wel alsof de stad aan de tand des tijds heeft weten te ontsnappen. ZE leeft op een trager ritme en zal je ongetwijfeld kunnen charmeren…

Op roadtrip langs Parma, Bologna en Siena

 

Lissabon

Rustig en toch vol leven: Lissabon heeft verschillende gezichten. Christus die haar met open armen bekijkt en de grote brug zullen je ongetwijfeld doen denken aan Rio of San Francisco, maar de sereniteit en de charme van de straten en pleinen is typisch Portugees. Het stadscentrum is een wonder!

 

Praag

Praag, de stad met duizend klokken, de Parel van het oosten. Ze vertoont een uitzonderlijke joie de vivre, blaakt van gezondheid en zal je charmeren met haar typische wijken en kleurrijke huizen. Het begin van de herfst is het beste seizoen om haar te bezoeken.

 

Venetië

Hoe kunnen we deze stad nu vergeten? Bezoek haar buiten het seizoen, wanneer de hittegolf niet toeslaat en de carnavalsgekte is verdwenen… Je vindt hier dan magie, unieke poëzie.

 

Parijs

De Lichtstad wordt vaak beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld. Een heel subjectieve mening die niet iedereen zal delen, maar je moet toegeven dat de stad met al haar cultuur, geschiedenis en leven een zekere charme bezit.

"