Top 3 mooiste winterwandelingen

Om je hoofd even leeg te maken en eens echt te ontspannen is er niets beters dan een wandeling in de open lucht na de feesten! Kies voor een van deze drie routes en je geniet van de mooiste panorama's van Wallonië!

WBT - Christophe Vandercam

Chemin de solitude (Saint-Hubert)

Tijdens de wandeling ga je diep het bos van Saint-Hubert in om te genieten van het ware, wilde leven! Nadat je de Fagne de la Doneuse achter je gelaten hebt, zie je een weelderige vallei met een beekje. Een lange afdaling met het magische geklater van de beek op de rotsen. Je wandelt langs de Boulaie du Rouge Poncé, een natuurreservaat met het type bos dat de Ardennen bedekte voordat het werd drooggelegd voor de productie en exploitatie van dennenbomen. Een beetje verder kan je vanuit het observatorium van la Bilaude de fauna van het bos bewonderen. Via de vallei van de Masblette loopt de route in een stille wereld… Subliem!

20 km – moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Chemin de solitude

WBT - Vincent Ferooz

Ruïnes van het kasteel van Montaigle (Vallée de la Molignée)

Deze wandeling van iets meer dan 9 km brengt je naar de prachtige vallei van de Molignée tussen Namen en Dinant. Vanuit het dorp Falaën, een van de mooiste van Wallonië, loopt de route door de Naamse Condroz. Na een parcours door het hartje van het bos, gevolgd door een weg omgeven door stenen, ontdek je de indrukwekkende ruïnes van het fort van Montaigle. Op een uitstekende rots, omgeven door opmerkelijk groen en trots, liggen de ruïnes die zo uit een middeleeuwse legende kunnen komen. Ze liggen op de top van een kalkmassief dat zich uitstrekt van oost tot west en torenen uit boven de samenvloeiing van de Molignée en de Flavion, waarvan de wateren naar de Maas vloeien aan het dorpje Anhée.

8,1 km – moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ruines du château de Montaigle

Kasteel van Reinhardstein (Vallée de la Warche)

Op deze wandeling van 5 km in de provincie Luik ontdek je het meer van Robertville, het kasteel van Reinhardstein, de neus van Napoleon en, tot slot, de vallei van de Warche. Na de dam van het meer volg je het pad tussen abrupte hellingen en afdalingen. Beetje bij beetje zal het kasteel van Reinhardstein, gelegen op een hoge top, een ware uitdaging voor wandelaars, tevoorschijn komen. Je zal je tevreden moeten stellen met een wandeling rondom via stijle paden… Hellingen volgen elkaar op tot aan de neus van Napoleon, een bekende rot die een mooi uitzicht biedt op de vallei van de Warche, waar het pad uiteindelijk naartoe leidt. De wandeling gaat een van de nauwste vallei binnen. Dankzij een laatste stijging geniet je van een uitzicht op de wilde vallei, getekend door het nabijgelegen fort.

5,3 km – moeilijkheidsgraad: hoog

Château de Reinhardstein

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆