Top 5 bestemmingen van Belgen op vakantie

François Piette,
02-09-2021
Een studie door de Belgische Tour Operators Association (ABTO) bekeek de activiteiten en bestemmingen van de Belgen op vakantie.
Vacancesweb.be

Volgens de eerste resultaten profiteerden de Belgen tijdens deze hete zomer van de kust. Dit betekent niet dat de Belg tijdens zijn vakanties helemaal niet heeft gedaan: culturele bezoeken zijn in de overgrote meerderheid van de gevallen gepland.

Cultuur

“77% van de Belgen op vakantie hebben tijdens hun verblijf minstens één culturele activiteit gepland”, legt Luc Coussement, voorzitter van het bestuur van de ABTO, uit. En in 62% van de gevallen gaat het om een stad of een dorp. Dan zijn er bezoeken aan musea (35%), kunstgalerijen of theatervoorstellingen (27%) of deelname aan een lokaal evenement (18%).

Lang leve het water!

Bijna een derde van de Belgen zocht naar een bestemming waar ze konden zwemmen, 37% koos voor een bestemming dicht bij het strand. Dit belet de Belgen niet om activiteiten in de bergen te plannen, zelfs om een sport te beoefenen, zoals in bijna de helft van de gevallen! Het ging meestal over zwemmen of wandelen.

Bestemmingen

De favoriete bestemming van de Belgen voor dit jaar was Frankrijk (22%), België (15%), Spanje (11%), Italië (7%) en Duitsland (6%).