Top 5 Europese reisbestemmingen voor oktober

Kan je geen genoeg krijgen van de zomer, en baal je dat de herfst weer in aantocht is? Denk er dan eens over om in oktober de zon op te zoeken! In Europa vind je tal van plekjes waar het zonnetje nog volop schijnt in oktober. Van een citytrip naar Sevilla tot luieren op een Grieks eiland, met deze 5 reisbestemmingen geniet jij in de maand oktober van het zonnetje!

 

Griekse eilanden

Temperatuur: min. 16°C – max. 24°C

Vliegtijd vanaf Brussel: vanaf 3u 

Zeker de zuidelijker gelegen Griekse eilanden, de Dodekanesos en de Cycladen, zijn tot ver in oktober nog steeds warm en zonnig. Wat dacht je van het eiland Rhodos, met de mooie geplaveide Lindos en prachtige oude ruïnes. Of Milos, dat enkele van de beste stranden van de Griekse eilanden heeft. Santorini en Mykonos zijn de laatste jaren populair, maar ga je liever voor het ongerepte Griekenland, kies dan voor Symi, Nisyros of Patmos. Kies er een uit, ze zijn allemaal prachtig. Of ga erheen om te eilandhoppen!

 

Perugia, Italië

Temperatuur: min. 8°C – max. 18°C 

Vliegtijd vanaf Brussel UK: 1u55 

Niet alleen het aangename klimaat in het najaar is een reden om af te reizen naar Perugia. In oktober wordt in de hoofdstad van Umbrië een 10-daags chocoladefestival georganiseerd. Je kan deelnemen aan kooklessen, tentoonstellingen en proeverijen om het beroemdste exportproduct van de stad te vieren. Zoals wij onze pralines hebben, heeft Perugia de Baci chocoladesnoepjes. Er is hier echter wel meer te verleiden dan enkel de smaakpapillen, Perugia is een stad met een rijke geschiedenis, gelegen op een heuveltop die overstroomd wordt door middeleeuwse aquaducten.

 

Sevilla, Spanje

Temperatuur: min. 14°C – max. 26°C

Vliegtijd vanaf Brussel: 2u40 

Ook Sevilla is in de zomer misschien wel iets te warm om te bezoeken. In oktober is het aangenamer vertoeven in de stad met warme, zonnige dagen en iets meer frisse lucht. Sevilla is een toffe bestemming om op citytrip te gaan. De stad heeft net zoveel geschiedenis en cultuur als Barcelona en Madrid, maar de stad heeft zijn eigen unieke stijl en is lang niet zo drukbevolkt als de meer bekende Spaanse steden.

 

Cyprus

Temperatuur: min. 16°C – max. 27°C

Vliegtijd vanaf Brussel: 4u30 

Cyprus is een perfecte bestemming om in de herfst een strandvakantie te beleven. Het eiland kent een rijke geschiedenis en eclectische cultuur, een zalig klimaat en fantastische stranden. Naast de mooie kustlijn en de vele strandhotels kan je ook het binnenland gaan verkennen, zoals het Troödosgebergte met prachtige wijngaarden, dorpjes op de heuvels en tavernes waar je de Cypriotische keuken kan ontdekken.

 

Rome, Italië

Temperatuur: min. 12°C – max. 22°C

Vliegtijd vanaf Brussel: 2u10

Tijdens de zomermaanden is het in Rome snikheet, en daarom niet echt aan te raden om op citytrip te gaan naar deze prachtige stad. In oktober zijn de temperaturen in Rome echter veel aangenamer, met volop zonuurtjes. Treed in de voetsporen van de Romeinen door het Colosseum en het Forum Romanum te bezoeken, gooi een muntje in de Trevifontein en geniet van de heerlijke Italiaanse cappuccino op een van de vele pleintjes die Rome kent.

OOK INTERESSANT VOOR JOU