TOP 5 niet te missen aspecten van de Belgische kust

Aan de Belgische kust valt heel wat te ontdekken, meer dan gewoon duinen, het strand en de zee...

Benieuwd naar onze “top 5” wat de Belgische kust betreft? Kijk even mee!

Bloempjes van papier

Elke zomer “verkopen” kinderen bloemen van crêpepapier die ze met hun kleine handjes hebben gemaakt. Ze zijn er in alle kleuren en vormen. De meest courante betaalmethode? Schelpen geven!

Garnaalvissers te paard

Garnaalvisser is een steeds zeldzamer wordend beroep. Het komt zelfs voor op de UNESCO-erfgoedlijst. Zo’n professional aan het werk zien? Meer info over de dagen en uren vind je op www.dekust.be.

Ijs, wafels en babelutten

Een dagje aan zee? Dan is een ijsje of een heerlijke wafel (met slagroom!) eten een absolute must-do. Of wat denk je van babelutten, de lekkere caramelsnoepjes? Wij zijn er alvast dol op, net als op de terrasjes op de dijk met zicht op de Noordzee.

De kusttram

Met een beetje fantasie waan je je in een Belgian Orient Express met zicht op zee. De kusttram is onlosmakelijk verbonden met het unieke karakter van ons waterfront en stelt je in staat om ten volle te kunnen profiteren van wat de kust te bieden heeft. Een parkeerplaats zoeken, hoeft niet en je zal nooit vastzitten in het verkeer. De route loopt van De Panne naar Knokke. Zorg weliswaar steeds voor een geldig vervoerbewijs!

Go-karten!

We kennen ze als go-karts of cuistaxen en ze beschikken over minstens 3 wielen. Trappen moet je zelf doen, wat niet alleen vermoeiend is (toch als je alleen werkt) maar ook erg leuk. Bovendien zijn er tal van verhuurpunten langs de kuststrook.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆