Terug

Top 5 prachtige stranden van Lanzarote

02/09/2021

Laten we niet vergeten dat Lanzarote ook enkele paradijselijke stranden heeft. Het hele jaar door zachte temperaturen, zwoel in de zomer…

Playa Papagayo
Playa Papagayo turismolanzarote.com

Sommige stranden zijn beschut, andere houden van de wind, ze zijn wilder of net stedelijker. Heel wat variatie dus. Sommige stranden worden soms geteisterd door erg sterke stromingen. Het is sterk aangeraden de richtlijnen te volgen en nooit té ver van het zand af te wijken. Sommige stranden kan je te voet bereiken van op de straat, andere liggen tegen hotels aan… We geven je graag een overzichtje van de stranden van Lanzarote.

Hun namen alleen al doen dromen: Playa Mujeres, Caleton, Francesca, Chica, de Famara, Flamingo, Blanca, de la Cera… Het tropisch klinkende Playa Papagayo verbindt verschillende stranden aan moeilijk begaanbare zandwegen (Mujeres, puero Melas, del Pozo). Ook Playa de la Cera is moeilijk bereikbaar, maar de weg is zeker de moeite waard… Voor al die afgelegen stranden voorzie je best een picknick en drankjes.

Playa Flamingo
Playa Flamingo turismolanzarote.com

Playa Flamingo en playa Blanca

Hun namen alleen al doen dromen: Playa Mujeres, Caleton, Francesca, Chica, de Famara, Flamingo, Blanca, de la Cera… Het tropisch klinkende Playa Papagayo verbindt verschillende stranden aan moeilijk begaanbare zandwegen (Mujeres, puero Melas, del Pozo). Ook Playa de la Cera is moeilijk bereikbaar, maar de weg is zeker de moeite waard… Voor al die afgelegen stranden voorzie je best een picknick en drankjes. Playa Flamingo en Blanca liggen bij de hotels. Liefhebbers van lange strandwandelingen kiezen voor het 6 km lange strand Famara. Dankzij de goede wind is het ook geliefd bij kitesurfers. Playa Chica richt zich dan weer tot duikers die de rijke onderwaterwereld willen ontdekken. Playa de la Conchas is een van de mooiste stranden, ook al ligt het niet op Lanzarote, maar wel op het noordelijk gelegen eiland Grandiosa. Dat goed bewaarde geheim is voorbehouden voor nudisten. Nog op Grandiosa ligt Playa Francesca, bekend onder watersporters. Francesca ligt op een uurtje stappen (een waar genot voor de wandelaars!) van Caleta de Sebo. Uiteraard kan je ook een fiets, auto, taxi of zelfs een pony huren om er te geraken. In het noorden van Lanzarote (in Orzola) ligt nog een strand dat je zeker zal kunnen bekoren: Playa Calentón Blanco. Zijn schoonheid bestaat uit contrasten: de blauwe zee, de zwarte lava en het fijne, witte zand.

Playa Famara
Playa Famara turismolanzarote.com

Lees de volledige reportage