TOP 5 van de mooiste stadsparken

Kevin Stickens,
02-09-2021
De herfstperiode is uitermate geschikt om op citytrip te gaan. Je kan genieten van een herfstzonnetje, er zijn minder toeristen en het is goedkoper dan in het hoogseizoen.
Vacancesweb.be

Wil je genieten van een kleurenpalet van de herfst in de stad, dan zijn deze 5 steden met de mooiste stadsparken de beste tips voor een ‘groene’ citytrip!

Lissabon – Parque Florestal Monsanto

Door de zeer aangename temperaturen in het najaar is Lissabon absoluut een aanrader als citytrip in de herfst. En als je er dan bent, breng dan zeker een bezoekje aan het Parque Florestal Monsanto, dat bijna 1000 hectare bebost land omvat. Er zijn tal van wandelpaden en mountainbikeroutes voor vertier, alsook een Ecologisch Centrum waar je meer ontdekt over de flora en fauna van deze groene long van Lissabon.

Vacancesweb.be

New York – Central Park

New York is een indrukwekkende metropool waar je ogen en oren tekort komt. Om even te ontsnappen aan de drukte van New York, ga je best even naar Central Park. Huur een fiets voor een tochtje over de 10 kilometer lange weg rond het 341 hectare tellende park of maak een romantisch boottochtje onder de Bow Bridge door.

Vacancesweb.be

Barcelona – Parc Güell

Wanneer je op citytrip bent in Barcelona kan je niet ontsnappen aan de werken van architect Antoni Gaudí. Zo ook Parc Guëll waar je zijn prachtige kleurrijke kunstwerken en golvende zitbanken met mozaïek terugvindt. Vergeet zeker ook niet de salamander (of draken?) trap te nemen!

Vacancesweb.be

Wenen – Schönbrunn

Paleis Schönbrunn is een must-visit als je Wenen bezoekt. Dit paleis telt 1441 kamers en de alleroudste Tiergarten ter wereld! Naast de panda’s in deze dierentuin trekken de barokke tuinen van het paleis liefhebbers uit de hele wereld. Geniet van de herfstkleuren in de paleistuinen, de Obeliskfontein of de Romeinse ruïne.

Vacancesweb.be

Berlijn – Britzer Garten

Berlijn is naast de hoofdstad, ook een van de groenste steden van Duitsland. Zo bestaat 13% van Berlijn uit parken en tuinen, 18% uit bos en nog eens 7% uit meren, rivieren en kanalen. Het Britzer Garten in Berlijn is een van de vee parken, en ooit verkozen tot een van de 10 mooiste tuinen van Duitsland. In het najaar trekken de bomen, bloemen en planten hier de aandacht, met het bijzondere kleurenpalet van de herfst.

Vacancesweb.be