Terug

TOP 5 van Europese regio’s voor wijnliefhebbers

25/11/2021

De komst van de Beaujolais Nouveau maakt de tongen weer los. De ideale gelegenheid om 5 Europese topregio's voor alle wijnliefhebbers in de kijker te zetten!

De indeling werd gemaakt op basis van de prijs per fles, het aantal producenten, liters wijn geconsumeerd per inwoner, het aantal masters in de oenologie…

1.    Nouvelle-Aquitaine (Frankrijk)

Nouvelle-Aquitaine is gewoon een must. Van Languedoc tot Bordeaux via Cognac en Armagnac, is alles aanwezig om de meest veeleisende smaakpapillen tevreden te stellen. Naast de 11.000 wijngaarden, mag je niet vergeten te genieten van de gastronomie en de landschappen van deze prachtige regio in het zuidwesten.

2.    Sicilië (Italië)

Bijna 6.500 wijnproducenten zijn op Sicilië gevestigd. De wijngaarden van de Etna, die al 300 tot 400 jaar worden geëxploiteerd, leveren de heerlijkste nectars. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en geniet! Sicilië zit vol wonderen… Onze favorieten? De Catarratto Bianco, de Novello of de Malvasia.

3.    Castille-La Manche (Spanje)

Deze minder bekende regio ten zuidoosten van Madrid is zeker een bezoek waard. Je vindt hier uitstekende witte wijnen (in het bijzonder) en ook een aantal zeer goede rode wijnen. Ga er echter niet heen voor enkel het plezier van de smaakpapillen: ook het natuurpark Serranía de Cuenca is gewoonweg overweldigend!

4.    Campania (Italië)

Volgens de overlevering heeft Campania een wijngeschiedenis die teruggaat tot de12e eeuw voor Christus! Hier heeft men dus genoeg ervaring. Onze favorieten? De Pallagrello, Fiano en Greco! Natuurlijk kan elk bezoek aan Campania niet compleet zijn zonder een omweg langs Pompeii!

5.    Umbrië (Italië)

Umbrië wordt vaak beschouwd als de groene long van Italië. Als je de zee wil vergeten, kan je terugvallen op de prachtige druivensoorten van de regio (Sagrantino, Sangiovese, Colorino …) en op de weelderige landschappen die je hier vindt.