Terug

Train World: Een fantastische Belgische tentoonstelling!

"Paul Delvaux. De man die van treinen hield" is de tentoonstelling die momenteel te zien is in het museum Train World in Schaarbeek. Vanwege het succes zal ze met een maand worden verlengd, dus je kan er nog tot 19 april naartoe!

Schitterend geïntegreerd in de scenografie van Train World, weerspiegelen de schilderijen van de surrealistische meester de bijzondere sfeer van het museum. Voor de duur van een tentoonstelling nodigt de Schaarbeekse instelling u uit om deze tijdloze ervaring te beleven en het werk van deze trein- en stationsliefhebber te ontdekken.

Het parcours begint met de eerste tekeningen van de jaren twintig, gaat vervolgens verder met de aquarellen van de jaren dertig en vervolgens met de ontdekking van de monumentale stukken uit de jaren vijftig tot en met zeventig. Via de persoonlijke objecten van de kunstenaar ontdekken we zijn ware passie voor de spoorwegwereld.

In totaal zijn er zo'n vijftig werken te zien. De tentoongestelde stukken zijn afkomstig uit het Paul Delvaux Museum in Saint-Idesbald, maar ook uit particuliere collecties. Je kan een twintigtal grote schilderijen bewonderen, waaronder Het Bosstation (1960) - een van zijn belangrijkste werken - maar ook schilderijen van vrouwen in een spoorweglandschap, zoals De IJzertijd (1951), De Legendarische Reis (1974) en De Tunnel (1978). Naast de schilderijen, aquarellen en tekeningen zijn er nog de modellen van treinen ontdekken die op verzoek van de kunstenaar op maat zijn gemaakt, net als een eerder ongeziene film.

Deze tentoonstelling belooft een reis vol dromen en nostalgie!

Train World, Prinses Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek

"