Terug

Trek het Harzgebergte in: de Kästeklippentour

Wil je je kuiten voelen branden en kan het voor jou als rasechte wandelaar niet genoeg op en neer gaan? Dan zal je je in het Harzgebergte helemaal thuis voelen.

Klimmen in de regio Bad Harzburg © Stadtmarketing Bad Harzburg Klimmen in de regio Bad Harzburg

Of je nu voor een korte wandeling opteert of liever enkele dagen onderweg bent, het Harzgebergte stelt nooit teleur. Wandelingen zijn er in alle mogelijke vormen, van haalbaar voor iedereen tot enkel weggelegd voor de ervaren wandelaar. De regio telt ontelbare natuurschatten en eeuwenoude dorpjes waar je teruggaat in de tijd en zelfs UNESCO Werelderfgoed kan ontdekken.

 

Tussen de boomtoppen van Bad Harzburg © Stadtmarketing Bad Harzburg / Markus Hennemann

 

De Kästeklippentour

Houd je wel van een pittige uitdaging, dan is de Kästeklippentour (12 km) op jouw lijf geschreven. Voor de sportieveling onder ons kan je langs epische kliffen wandelen terwijl de ‘Alten vom Bergen’ op je neerkijkt. De bewegwijzerde bordjes gidsen je trouwens de hele route lang. De wandeling mag dan misschien niet voor iedereen weggelegd zijn, de tocht blijft je wel bij. Onderweg zijn er gelukkig meer dan genoeg plekjes waar je tot rust kan komen. Je loopt trouwens in een lus, beginnen en eindigen doe je bij Café Goldberg. Daar doe je sowieso verse krachten op!

Meer info

Tussen de boomtoppen van Bad Harzburg © Stadtmarketing Bad Harzburg / Franziska Pönisch

"