Terug

Tunesië: populaire bestemming in 2018

Tijdens het eerste semester van 2010 kende Tunesië een recordjaar met 2,9 miljoen geregistreerde bezoekers. Daarna ging het wel wat bergaf…

De val van de dictatuur die een grote politieke onstabiliteit veroorzaakte in 2011 en de aanslagen van 2015 hebben het toerisme geen goed gedaan. Na die moeilijke periode, lijkt 2018 weer een recordjaar te worden!

 

Zwakke dinar

Nu die donkere periode achter ons ligt, kent Tunesië weer een mooie stijging: de eerste zes maanden van 2018 zakten er maar liefst 3,2 miljoen toeristen af naar het land. Dat is een spectaculaire stijging van 26% ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Er kan ook een economische verklaring zijn voor de opkomst van het toerisme: de dinar is erg gezakt ten opzichte van de euro (33% op 8 jaar), waardoor het leven in Tunesië erg goedkoop is.

 

Waarom Tunesië?

Het zonnige klimaat en gouden stranden maken van Tunesië de droombestemming van strandtoeristen die een bruin kleurtje willen opdoen. Het land heeft echter nog veel meer te bieden: er zijn bergen met in de winter besneeuwde toppen, een gigantische woestijn, de Sahara, grote steden en zoutwoestijnen.