Uitzonderlijke show aangekondigd in Adventure Valley Durbuy!

De UCI Durbuy Adventure Valley Biketrial gaat door op 7 en 8 september. Dit evenement brengt niet alleen wereldkampioenen samen, men maakt zich klaar om een prestatie te leveren die bijzonder indrukwekkend belooft te worden.

In de kleine wereld van de wielersport is "trial" waarschijnlijk de meest technische en moeilijkste discipline die er bestaat. Over het algemeen wordt van de sporters verlangd dat ze een hindernisparcours afleggen door ze alleen met de fietsbanden aan te raken. Als dit doel niet wordt bereikt en ook maar één voet wordt geplaatst, worden strafpunten toegekend aan de betrokken renner. Het is dan ook logisch dat degene met de minste strafpunten de ronde van het kampioenschap wint.

Concreet bestaat een ronde uit vijf zones die door de deelnemers worden afgegaan. Telkens hebben ze twee minuten de tijd om de route van een gebied af te ronden zonder de geringste fout te maken. Zones kunnen bestaan uit een hindernissenbaan gemaakt van rotsen, bomen of zelfs metalen of houten structuren.

 

Verschillende "sterren" tekenen present

Onder de trialbike-kampioenen die in Durbuy aanwezig zullen zijn, kennen we Nicolas Vallée, tweevoudig Frans kampioen in 2017 en 2018, en Alejandro Montalvo Mia, wereldkampioen junior in 2018: twee bijzonder bekwame atleten die telkens voor een uitzonderlijke show zorgen. Dit alles in de unieke en natuurlijke omgeving van Adventure Valley Durbuy. Een niet te missen evenement...