Vakantie: de trends in België verschenen tijdens Covid!

Met het coronavirus dat steeds om de hoek loert, hebben vakantiegangers natuurlijk hun gewoontes wat aangepast. Vandaag zijn hun vakanties anders dan gisteren, maar daarom niet minder goed…

We zoeken de rust op, weg van de grote massa”: dat horen we vaak. Het genot van een wandeling in de authentieke en verlaten natuur wordt vaak verkozen boven een uitstap naar de grote stedelijke hotspots. Huttopia, de Franse specialist in glamping en campings in de natuur, heeft een onderzoek gevoerd in België. En het minste wat we kunnen zeggen, is dat glamping meer dan ooit succes heeft. Nu verre en dure reizen geannuleerd werden, lijken Belgen zich meer te richten op deze verrassende, eenvoudige, niet zo dure, maar efficiënte formule.

Glamour camping of glamping heeft respect voor de natuur, is comfortabel en biedt je toch de mogelijkheid terug te keren naar de bron. De sites zijn meestal rustig en gelegen in de buurt van trekpleisters. “We houden erg van de familiale sfeer in de natuur die in de Huttopiadorpen heerst, maar ook van de verblijven in canvas en hout die perfect worden opgenomen in de omgeving”, vertelt Michel, een Belg die in een Huttopiadorp in Calvados in Normandië verbleef.

Het is alsof we verstopt leven, ver weg van de steden en het rumoer. Maar tegelijkertijd staan we op twee stappen van de verschillende activiteiten in de regio. We houden van de natuur, van wandelingen en fietsen”, legt een andere Belg uit. Fietsen worden vaak ter beschikking gesteld op de site. Een interessante formule dus.