Terug

Vakantie: Dit zijn de landen in de groene, oranje, … en rode zone! (update 06/2021)

Buitenlandse zaken heeft de lijst van landen geüpdatet waar Belgen naartoe kunnen voor niet-essentiële reizen, en onder welke voorwaarden.

© Ferenc Horvath


Malta komt bij op de lijst van bestemmingen in de groene zone. Deze lijst wordt elke week bijgewerkt door de FOD Buitenlandse Zaken. Behalve Malta ligt nog slechts één ander Europees land in de groene zone, IJsland. Wel zijn West-Finland en de Finse regio Aland ook groen.

Groene zone

Momenteel liggen alle landen van de Europese Unie en het Schengengebied in de rode zone, op een paar uitzonderingen na. Delen van Oostenrijk, Zwitserland, de Tsjechische Republiek, Griekenland, Italië, Spanje, Finland, Frankrijk, Noorwegen en Polen kleuren oranje, terwijl ze vorige week nog rood ingekleurd waren.

Oranje zone

Anderzijds zijn de Spaanse enclave Ceuta, Noord- en Oost-Finland, Noord-Noorwegen en de Noorse regio Trøndelag van de groene zone terug in de oranje terechtgekomen. Bulgarije, Hongarije, Monaco en Vaticaanstad zijn niet langer reisbestemmingen in de rode zone, maar in de oranje. Zuid-Denemarken, Ierland, Portugal, Roemenië en San Marino blijven oranje.

Buiten Europa

Voor landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone verandert er niets: ze staan in het rood, behalve Israël, Australië, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore en Zuid-Korea (groen), en ook Thailand (oranje).