Terug

Vakantie: je zo goed mogelijk verzekeren… en het ergste vermijden!

Vakantie, dat betekent;rust, ontspanning, ontdekkingen, plezier enz. Dan kan je je maar best verzekeren! Hoe?

Het is meestal niet het eerste idee waar we opkomen wanneer we aan onze volgende vakantie denken. Maar er kunnen heel wat onvoorziene omstandigheden opduiken! Ook gewaarschuwde reizigers blijven niet gespaard. Een recent voorbeeld dat ons koude rillingen bezorgt: tijdens de lockdown zaten… 27.000 Belgen vast in het buitenland (bron HLN)!

Kleine fouten, grote gevolgen

Naast die uitzonderlijke evenementen zijn er heel wat kleinigheden die je welverdiende rust kunnen verstoren. Wist je, bijvoorbeeld dat er wereldwijd dagelijks 70.000 bagages worden gestolen, verloren gaan of beschadigd geraken (cijfers BBC)? Volgens J Travel Med wordt gemiddeld één reiziger op twee ziek tijdens zijn vakantie! Dat is, volgens Assuralia, trouwens één van de hoofdredenen in ons land om een reis te annuleren.

Vergeet niet al de kleine problemen die je onderweg kan tegenkomen. Zoals de onvoorkomelijke “platte band”; het nummer één probleem dat Belgen onderweg tegenkomen (bron VAB).

Reisverzekering

Maar hoe kan je dan in alle rust genieten van je vakantie? De oplossing is eenvoudig en gekend… maar vooral erg onderschat in België: kiezen voor een reisverzekering! Volgens een studie van spaargids.be neemt slechts 1 Belg op 4 een reisverzekering wanneer hij op vakantie gaat. Terwijl zo’n verzekering het perfecte wapen is wanneer je bagage verloren gaat, je onverwachts ziek valt, een platte band hebt of een ander noodgeval tegenkomt.

Meer weten