Vakantietip: het Vogezengebergte… te voet!

De Traversée du Massif des Vosges à pied is een project dat in 2009 door de lokale autoriteiten werd opgestart en heeft onlangs het label

Het label “Leading Quality Trails – Best of Europe” wordt uitgereikt door de Europese Federatie van Wandelaars en erkent de kwaliteit van de routes op het oude continent, net als hun aantrekkelijkheid. Noem het een garantie voor een geslaagde wandelervaring in het Vogezengebergte.

Dit label houdt rekening met de schoonheid en het behoud van de landschappen en met de vele infrastructuren die aan de wandelaars ter beschikking worden gesteld. Het verhoogt ook de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de route, terwijl het lokale toeristische aanbieders aanmoedigt om passende diensten te ontwikkelen.

430 km in 20 dagen…

Eén ding is zeker, deze voettocht is niet geschikt voor zondagse wandelaars. De totale afstand bedraagt ongeveer 430 km en wordt in minstens 20 dagen afgelegd. Het traject is opgedeeld in 19 etappes, die in hun geheel of in stukken kunnen worden gedaan. De gecertificeerde route, de hoofdroute van de bestemming, komt overeen met de rode rechthoek die Wissembourg verbindt met de ballon van de Elzas en vervolgens met de GR5 om de oversteek naar de citadel van Belfort te vervolgen (door de GR5-variant na het meer van Malsaucy te nemen).

De route werd in 1897 (!) opgericht ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Club Vosgien en doorkruist het massief door twee regio’s en vijf departementen: het Groothertogdom met de Bas-Rhin, de Moezel, de Haut-Rhin en de Vogezen en de Bourgogne-Franche-Comté met het Belfort Territorium.

Je vindt alle etappes terug op
de site van het Vogezengebergte

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆