Terug

Val Thorens: 3 niet te missen evenementen!

Val Thorens is een van de populairste bestemmingen in Europa op vlak van wintersport. Om alle liefhebbers te plezieren, doet het Franse skioord heel wat moeite om skiën op elk moment van het seizoen toegankelijk te maken voor beginners en gevorderden.

Of je nu een ware atleet, een liefhebber van extreme sporten of een beginnende skiër bent, Val Thorens heeft voor elk wat wils. Te beginnen met de sneeuwgarantie gedurende het hele seizoen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het skioord het speelplein is geworden van heel wat skiërs en snowboarders, voornamelijk tijdens het Frans kampioenschap alpineskiën.

Ook wie houdt van een adrenalinekick kan terecht in Val Thorens. Iedereen vindt wel zijn gading: skiën tot zonsondergang, dubbele jodelbaan, ijsduiken, hondensledetochten, ijsklimmen, freeriden op gletsjers, fatbike of parapente en paramotor. Er is keuze uit heel wat activiteiten die begeleid worden door professionnals en die je ongetwijfeld niet zo gauw zal vergeten!

 

3 onmisbare evenementen

Op 23 en 24 november is het de Grande Première, het openingsweekend van Val Thorens. De rode loper wordt uitgerold voor skiliefhebbers en de pistes zien er nog ongeschonden uit. Alle soorten komen aan bod en de bekendste merken van skiuitrusting voor lange tochten, freeride en freestyle en sneeuwscooters zijn aanwezig met al hun nieuwigheden. Het ideale moment om gratis de nieuwste spullen en accessoires te ontdekken!

Op 7 en 8 december vindt de Andros Trofee plaats. Voor die onmisbare en 100% elektrische rally zakken jaarlijks de beste piloten af naar Frankrijk. Amateurs en professionals komen hier samen om te genieten van een discipline die snelheid, meesterschap, zelfvertrouwen en talent combineert. Een uitzonderlijk evenementen waar je je ogen zal uitkijken!

Op 5 april komen bijna 1.500 liefhebbers samen om tijdens de Vallées Enduro het grootste skigebied ter wereld te ontdekken aan de hand van bijzondere opdrachten. Mooie gelegenheid om een sportieve en feestelijke dag met vrienden, collega’s of familie door te brengen.