Terug

Valletta: Culturele hoofdstad 2018

Waarom je dit jaar in Valletta moet zijn

Valletta Valletta

Nee, Malta is niet groot, maar laat je dat vooral niet tegenhouden. Zowel cultureel als qua gastvrijheid heeft de hoofdstad Valletta heel wat te bieden. De stad prijkt het hele jaar met de titel Culturele Hoofdstad van Europa en er vinden dan ook heel wat bijzondere evenementen plaats. Wij geven alvast enkele must visits mee, al kan een lekker luie strandvakantie er natuurlijk ook.

 

De laatste jaren is Valletta aan een stevige opwaartse beweging bezig. Kunst en cultuur geraken er in een stroomversnelling, terwijl hippe plekjes als paddenstoelen uit de grond schieten. De stad heeft natuurlijk nog zijn ouderwetse charme, maar ook de hippe vogel komt er steeds meer aan zijn trekken. Terwijl je overdag geniet van de oude binnenstad die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst prijkt, ga je ‘s avonds op in de festiviteiten of ga je een cocktail nippen in een hippe bar.

 

2 klassieke must visits

Bezoek je voor de eerste keer Valletta, dan mogen deze twee tussenstops niet op je lijstje ontbreken.

 

Saint John's Co-Cathedral

Ongetwijfeld de meest impressionante kerk in de stad. Gebouwd tussen 1573 en 1578, vormde dit gebouw de uitvalsbasis voor heel wat helden. Dé blikvanger is ongetwijfeld het schilderij van Johannes de Doper. Een must voor iedereen die wel een snuifje cultuur wil meepikken tijdens zijn (strand)vakantie.

 

Manoel Theatre

Eén van de oudste theaters ter wereld, vind je zomaar in Valletta. Het theater wordt bovendien nog steeds gebruikt en heeft een geweldige akoestiek. Geen optreden tijdens je bezoek? Je kan ook mee met de begeleide tour. Tijdens dit culturele jaar wordt dit theater natuurlijk veelvuldig gebruikt.

 

2 niet te missen events in 2018

Uiteraard gaat een feestelijk jaar gepaard met heel wat unieke events. Wij pikken er alvast twee voor je uit.

 

20/07 - 22/07 Malta Jazz Festival

Hou je wel van een streepje muziek? Kruis het Malta Jazz Festival dan maar aan in je agenda. De hele stad staat deze twee dagen in het teken van jazz. Pik één van de talrijke openluchtconcerten mee of ga helemaal op in een jazz-wedstrijd. Het geweldige decor krijg je er gratis en voor niets bij.

 

7/10 Notte Bianca

Dit spectaculaire lichtfestival moet het orgelpunt worden van het culturele jaar. De stad wordt letterlijk in de spotlights gezet en dag en nacht zijn er evenementen en zijn de musea open. Op het straat gaat het feest gewoon door en ook verschillende bars, restaurants en cafés sluiten er zich bij aan. Wedden dat je je geen moment verveeld!