Beloeil

Terug

Van Aubechies naar Beloeil per fiets

Nieuwe dag, nieuwe uitdaging! Een parcours van 20 kilometer (3 niets voor sommigen…) met als startpunt de Archéosite van Aubechies wacht op mij.

Kasteel van Beloeil © WBT JP Remy Kasteel van Beloeil

In dit archeologische park kunnen je kinderen zich volledig uitleven dankzij de reconstructie van de prehistorische woningen en vooral dankzij de vele animaties die je terug doen gaan in de tijd. Ik was erg onder de indruk van het comfort en modernisme van de Gallo-Romeinse villa. Nu even een historische stop, want mijn fiets staat al klaar. Eerst doorkruis ik Aubechies, een van de mooiste dorpen van Wallonië vol woningen uit de vorige eeuw. Onmogelijk om niet geraakt te worden door de Romeinse kerk.

 

Archéosite van Aubechies © WBT Jan Dhont

 

Eenmaal ik het dorp verlaten heb, kom ik er al snel achter dat het parcours volledig door kleine wegen door het platteland leidt en de grote verkeersassen vermijdt. Je gezin zal je dankbaar zijn! Tijdens die twintig kilometer word ik ondergedompeld in een landelijk decor met groene velden en mooie uitzichten. De kers op de taart is natuurlijk de aankomst aan het kasteel van Beloeil: van de prehistorie in Aubechies kom je terecht in volle Renaissance! De statigheid van het kasteel is doorheen de jaren niet aangetast geweest. De Franse tuinen vervolledigen dit prachtige schilderij.

© Hainaut Tourisme - C.Carpentier