Van Lyon tot Saint-Etienne of van Clermond-Férand tot Grenoble

Lyon (69) - kaaien van de Saône © M. Perrin/OT Lyon Lyon (69) - kaaien van de Saône

In de Auvergne-Rhônes-Alpes verken je ook steden, een bron van culturele en rijke ontdekkingen. De ideale uitvalsbasis voor een uitstap in het achterland.

 

Lyon, van Traboule tot Traboule

Welkom in een stad op mensenmaat, die toch groot genoeg is om je er niet te vervelen. Een erg oude stad die leeft voor en dankzij haar waterlopen: de Rhône en de Saône. “L’art de vivre” is hier geen ijdel concept. Alles is hier mogelijk: flaneer in de berioemde doorgangen die “traboules” worden genoemd, geniet van het bruisende culturele leven en van de heerlijke keuken.

Meer info

Oude Lyon – Terrasjes van restaurants ©  P. Blanc/Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme

 

Clermont-Ferrand, aan de voet van vulkanen

Een stad met uitzicht, en wat voor uitzicht! Denk maar aan de Keten van Puys met zijn 80 slapende vulkanen, waaronder de emblematische puy de Dôme (1465 m). Clermont-Ferrand heeft het karakter en de vitaliteit van een grote stad, maar is ook uitgestrekt. Je vindt er een monument dat geklasseerd werd als UNESCO werelderfgoed (Basiliek van de Notre-Dame-du-Port), musea, lekker eten, wandelstraten enkel toegankelijk voor voetgangers en een international kortfilmfestival…

Meer info

© Atout France/Nathalie Baetens

 

Saint-Etienne, creatieve designerstad

Saint-Etienne, kunst- en geschiedenisstad, is een bestemming die de moeite meer dan waard is, ook al staat ze niet op de klassieke routes. Ze zit vol stedelijke vernieuwing, werd door UNESCO geklasseerd als tweede “creatieve designerstad” in Europa na Berlijn. Haar oude huizen zijn op z’n minst interessant te noemen, net als haar museum van moderne en hedendaagse kunst en al de kunstwerken die verspreid over de stad te vinden zijn…

Meer info

St-Etienne (42) - Cité du design © JL. Rigaux/Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme

 

Grenoble, stad in de bergen

Eerste en vooral is er haar idyllische ligging aan de voet van de bergen. In de winter ga je overdag skiën, terwijl in de zomer de zuivere lucht en wandeltochten de grootste trekpleisters zijn. Grenoble heeft ook “binnenshuis” heel wat schatten om te ontdekken: musea, kastelen vol geschiedenis, unieke attracties. Allen dragen ze bij tot het verrassende en innovatieve imago van de stad.

Meer info

Grenoble (38) – de steigers van de Isère en de kabelbaan Grenoble-Bastille © P. Blanc/Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme

"