Terug

Vannacht slapen we in een kasteel!

Aan het begin van de afgelopen eeuw wilde de Spaanse regering een netwerk van premium kwaliteitshotels creëren. Monumentale gebouwen werden opgetrokken om er toeristen te ontvangen.

Parador de Cardona (Catalonië) Parador de Cardona (Catalonië)

De paradores waren geboren en hun deuren zijn het hele jaar door geopend om te zorgen voor een unieke beleving en de ontdekking van Spanje met een andere blik.

 

Spanje is niet samen te vatten in enkel een uitzonderlijke natuur. Het binnenland beschikt immers over een uitzonderlijk patrimonium. Het schiereiland herbergt bijvoorbeeld zowat 10.000 kastelen en paleizen waarvan het grootste deel open is voor het publiek. In sommigen kan u zelfs overnachten: dat is het concept van de paradores. Met hun ideale ligging ontvangen ze u en bieden ze een garantie op onvergetelijk reizen in steden die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed. U vindt onder andere paradores in het hart van historische monumenten als Alcalá de Henares, Ávila, Cáceres, Cuenca, Granada, Mérida, Santiago de Compostella, Úbeda en op enkele tientallen kilometers van Segovia, in La Granja de San Ildefonso.

Parador de Jarandilla (Cáceres)

 

De keuze van een parador kan ook een mooie gelegenheid zijn om deel te nemen aan de twee meest gereputeerde theaterfestivals van Spanje: het internationale festival van het Romeinse theater van Mérida (dat plaats vindt in een uitzonderlijk goed bewaard, meer dan 2000 jaar oud Romeins theater) en het Internationaal Festival van het klassieke theater van Almagro (waarvan het hoofdpodium zo goed als intact gebleven is sinds de bouw meer dan 400 jaar geleden!).

Parador de Jaén (Andalousië)

"