Terug

Venetië: Goed nieuws voor liefhebbers van rust!

De pandemie waar we ons op dit moment in bevinden, is de ideale gelegenheid voor sommige spelers in de toeristische sector om het toerisme te hertekenen, en het zo duurzaam mogelijk te maken.

© Marco Secchi

Zo zullen cruiseschepen in Venetië niet langer het iconische San Marco plein kunnen naderen en zullen ze voorlopig gedwongen zijn voor anker te gaan in de industriehaven van de stad. Deze beslissing werd genomen "ter bescherming van een cultureel en historisch erfgoed dat niet alleen aan Italië maar aan de hele wereld toebehoort", verklaarden de ministers van Cultuur, Toerisme, Milieu en Infrastructuur.

Zij benadrukten dat de industriehaven een "tijdelijke" oplossing is en "riepen op tot bijdragen" om "een definitieve oplossing te vinden voor het probleem van het verkeer van grote schepen in Venetië" door een nieuwe terminal te creëren buiten de lagune van de historische stad. Vóór de coronapandemie brachten lijnboten elk jaar miljoenen bezoekers naar Venetië, waardoor de historische stad, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, fragieler werd.