Venetië legt dagjestoeristen belastingen op!

Julie Docsterd,
07-07-2022
Het idee deed al een tijdje de ronde en wordt nu concreet... Als je voor een dag naar Venetië wil, zal je langs de kassa moeten!
canmandawe

Inwoners bekritiseren al langer het massatoerisme, waardoor verkeer in de nauwe straatjes moeilijk wordt en dat enorme groepen samenbrengt op de populairste plekken. Voor de sanitaire crisis verwelkomde de Italiaanse schone meer dan 100.000 toeristen per dag! Om het dagtoerisme, dat vaak niet bijdraagt tot de lokale economie, te regelen, hebben de autoriteiten besloten om een belasting in te voeren.

Concreet…

Toeristen die voor één dag naar Venetië gaan zullen vanaf 16 januari 2023 een toegangsticket moeten kopen. De prijs daarvan zal afhankelijk zijn van de bezoekerspieken. Over het algemeen gaat het om zo’n 10 euro per persoon, met kortingsmogelijkheden als je je ticket op voorhand koopt. Bezoekers moeten in elk geval hun ticket online reserveren voor ze aankomen. Wie het historisch centrum betreedt zonder ticket kan een boete van 50 tot 300 euro krijgen. De installatie van hekken wordt niet uitgesloten.

Kit Suman

Inwoners van de Venetiaanse regio, personen die geboren zijn in Venetië en personen die een verblijf in de stad geboekt hebben moeten geen ticket aankopen.

Planning gewenst!

Vanaf september zal de prijs voor musea en de vaporetti stijgen, behalve wanneer je online reserveert. De bedoeling daarvan is alvast de gewoonte creëren om je verplaatsingen te plannen voor de start van de ticketverkoop in januari.