Verblijven middenin de natuur? Check deze originele vakanties in het zuiden van Frankrijk!

Er worden tegenwoordig tal van vakanties in het midden van de natuur aangeboden en dan hebben we het niet alleen over een verblijf in een caravan of in een camper. Zij die écht onvergetelijke nachten willen beleven, kiezen steeds vaker voor een yurt of zelfs voor een boomhut. Laat ons een kijken wat het aanbod in de Provence-Alpes en in de Franse Rivièra inhoudt.

Provence-Alpes-Côte d'Azur is een bijzonder populaire bestemming bij Belgen die meer zon in hun leven willen. Wie daarnaast naar een extra portie natuur verlangt, kan beroep doen op verschillende interessante aanbiedingen.

Het aanbod dat we hier aanhalen, is indrukwekkend, zeer gediversifieerd en op ons Belgische lijf geschreven. Het gaat om enkele honderden (!) accommodaties in het hart van de natuur in Alpes de Haute-Provence, Alpes Maritimes, Bouches du Rhône, Hautes Alpes, Vaucluse en Var. Alle gecertifieerde verblijven staan op een nieuwe website


Voor we eraan beginnen, eerst een klein beetje woordenschat. Als wij mobilhome verstaan, bedoelen ze met "mobile-home" niet hetzelfde in Frankrijk. Daar hebben ze het dan over een een kleine chalet of een bungalow die je op campings tegenkomt.

Hier vind je alle aanbiedingen in Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

Buiten slapen naast Moeder Natuur

De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur bevat het grootste aantal beschermde natuurparken van Frankrijk, waar natuur en cultuur een bijzonder beschermd erfgoed vormen. Denk aan het wilde karakter van Par des Écrins, de onmetelijkheid van Mercantour en de kristalheldere kreken van Marseille of het eiland Port-Cros.

De natuurlijke diversiteit is er enorm en de landschappen uitzonderlijk, van de kustgebieden tot in de Alpen. We dromen nu al weg bij nachten in openlucht aan Montagne Sainte-Victoire, in Cap Ferrat, Aïl enzovoort.

Nog meer goed nieuws: de streeks trekt alsmaar meer bezoekers aan die duurzaam willen reizen en de verschillende eco-labels geven hen wat dat betreft duidelijkheid. Ze bestaan voor accommodaties, activiteiten en zelfs voor restaurants.

 

 

Een uitzonderlijke kustlijn vol natuurlijke pracht en praal

In Provence-Alpes-Côte d'Azur heb je 700 kilometer kustlijn tot je beschikking. De panorama's op de Middellandse Zee zijn er subliem...
Camargue is een must-see. De Rhône die hier in zee uitmondt, heeft een opmerkelijk ecosysteem gecreëerd in een uitgestrekte monding. Je ontdekt er een gebied met een enorme biodiversiteit en unieke fauna en flora om te observeren.
Niet te missen zijn de Côte Varoise maar ook het Massif de l'Esterel en de prachtige rotsen. 


Meer informatie 

 

Hier een overzicht van enkele aanbiedingen in het midden van de natuur

 

La Coutelière**** - Lagnes

In het hart van de mooiste dorpen van de Luberon verwacht La Coutelière je voor een tussenstop of een verblijf in een rustige en zeer ontspannen omgeving, meer bepaald tussen Fontaine de Vaucluse, l'Isle-sur-la-Sorgue en Gordes. De camping strekt zich uit langs de rivier in een beschermde omgeving van 3 ha en biedt 103 vlakke en afgebakende staanplaatsen. Direct vanaf de camping kan je verschillende wandelingen of fietstochten ondernemen om een authentieke en ongerepte natuur te ontdekken.

Ontdek La Coutelière

© La Coutelière

 

Camping Parc Saint James**** - Gassin

In de buurt van Saint-Tropez, in een prachtige omgeving waar je bovendien warm wordt onthaald, kies je een stacaravan, een chalet, een bungalow of een villa. De leefomgeving is er ontzettend (kind)vriendelijk. Ook Parc Saint James biedt vele pleziermomenten voor jong en oud.

Ontdek Parc Saint James

Ontdek andere openluchtverblijven

OOK INTERESSANT VOOR JOU