Terug

Verenigde Staten: deze keer houdt niets je meer tegen!

17/06/2022

Het westen veroveren, de wolkenkrabbers van New York bewonderen, versteld staan van de schoonheid van Colorado of genieten van de nachtleven in Miami... Droom je ervan naar de Verenigde Staten te reizen, maar vrees je voor de beperkingen? We hebben goed nieuws...

Ben o Bro

Deze keer staat het licht op groen voor iedereen! Afgelopen oktober hebben de Verenigde Staten hun grenzen geopend, maar er werd nog steeds een PCR-test vereist, of je nu gevaccineerd was of niet. Een dikke maand later werden de testprocedures strenger gemaakt door de komst van Omikron.

Een maand geleden ongeveer kregen we een eerste keer goed nieuws, met de precontrole voor vluchten. Dat is een procedure waarmee passagiers van een vlucht naar de Verenigde Staten zich lieten controleren door de Amerikaanse douane en migratiedienst in de vertrekluchthaven, in dit geval de luchthaven van Zaventem.

Deze keer kondigt het Witte Huis aan dat de Verenigde Staten de testverplichting voor reizigers die met het vliegtuig toekomen in het land opheft!