Verken London eens écht ondergronds

Kevin Stickens,
02-09-2021
Ja, de Underground in Londen ken je waarschijnlijk wel, wie heeft er de fantastische metro nog niet genomen? Maar wist je dat er ook een andere ondergrondse bezienswaardigheid is?
Vacancesweb.be

Onder deze bruisende hoofdstad ligt immers nog een wirwar aan tunnels, kelders en geheime doorgangen die door jou ontdekt kunnen worden.

Ontdek verborgen parels onder de grond

Met een begeleide tour is het mogelijk dit ondergronds labyrint te ontdekken en een heel andere kijk op Londen te krijgen.

Vacancesweb.be

Gebaseerd op een prachtig boek

Alles begon eigenlijk met het boek ‘Hidden London: Discovering the Forgotten Underground’, maar ondertussen is er dus ook een hele toeristische wandeling op gebaseerd. Het boek heeft de focus op verlaten ondergrondse treinstations, lege liftschachten en ga zo maar door. Zo ontdek je dat er een verlaten station is in Aldwych en dat er enkele verlaten tunnels liggen in de buurt van Euston.

Met de London Transport Museum’s Hidden London tour daal je zelf af en kun je heel wat hoogtepunten uit het boek gaan bekijken. Zo passeer je langs ongebruikte stations en ontdek je heel wat geheime plekjes doorheen Londen.

Vacancesweb.be

Verhalen uit de oorlog

Stations als Piccadilly Circus, Aldwych, Clapham South, Euston en Down Street worden aangedaan en je de tour zelfs aanvullen met cocktails en architecturale bezienswaardigheden. Sommige plekjes zijn al afgesloten sinds 1929, dus je krijgt echt wel een unieke kijk op het verleden van de stad. Verhalen uit de oorlog, waarbij de tunnels uiteraard uitgelezen verstopplaatsen waren, kunnen niet ontbreken.

Vacancesweb.be