Terug

Verrassingen in de kustdorpen van Asturië: een beetje Ierland in Spanje

02/09/2021

In Asturië liggen heel wat mooie dorpen verborgen. Denk maar aan Llanes, een heel gezellige vishaven. Ik heb enorm genoten van mijn wandelingen aan de voet van de grote gebouwen en door de straatjes in het centrum.

Llanes
Llanes By Spanish Coches

De verse zeelucht heeft mij naar het Playa del Sablon gelokt, waar ik genoten heb van de dijk met kleurrijke betonblokken, Cubos de la Memoria genoemd.

Tazones

Houd je meer kleine, verloren havens in Ierse stijl? Ga dan op ontdekking in bijvoorbeeld Tazones. Helemaal aan het einde van de weg en een beboste vallei ligt Tazones als een goed bewaard geheim.

Tazones
Tazones Pescados paco

Luarca

In dit maritieme gehucht weergalmen soms de klanken van doedelzakken. In de gekleurde huisjes vind je uitstekende restaurantjes en ook de wandeling langs de kaaien naar de vuurtoren is een ware traktatie.
Luarca is een ander dorp waar visserij belangrijk is. In het rustige dorp ontdek je boten en een kleine havenmarkt. Vergeet niet om ook de heuvel te beklimmen om de kapel van Atalaya te bewonderen naast de vuurtoren. De kapel torent indrukwekkend uit boven de baai en de golven van de zee…

Fort van Luarca Asturië
Fort van Luarca Asturië Par AsturiasVerde

Cudillero

En dan komen we in Cudillero, een van de mooiste dorpen van Spanje met kleurrijke gevels en een prachtige blauwe oceaan aan de horizon. Een wandeling op de Ruta de Los Miradore biedt een prachtig zicht op de Punta Rebollera en zijn vuurtoren…
Ik wil ook graag nog de dorpen Candas, Lastres, Viavelez, Luanco, Ribadesella en Puerto de Vega vernoemen. Ook allemaal een bezoek waard.

Meer info

Cudillero
Cudillero Vacancesweb.be

Lees de volledige reportage