Het versterkte Montmédy

Een indrukwekkend volledig behouden bolwerk

Hier vindt u een klein beschermd dorp gelegen in het hart van de opmerkelijk bewaarde stadswallen, die in eerste instantie bestonden uit een burcht daterend van de 15de eeuw, die dan later de citadel van Montmédy werd en waarvan Vauban één van de architecten was. Eén enkele weg laat toe naar het dorp te klimmen en er terug af te dalen. Pas op voor brand!
Er wacht u een adembenemend 360° panoramisch zicht over de volledige lengte van de promenade van de stadswallen (moet u in de zomer met fakkels doen!). U zult begrijpen waarom deze strategische plek aan de grenzen met 4 landen zo begeerd was. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het museum van de vestingwerken, en het museum Jules Bastien-Lepage, de lokale impressionist. Vanaf de citadel kunt u veel wandelingen starten waaronder een wandeling op het Dromenpad.

Meer info

 

Het dorp en zijn kerk in het centrum van de vestingswerken.

En als de tijd het toelaat, neem dan een halte op het stadsplein van Montmédy en laat uw smaakpapillen door de eerlijke gerechten van de streek verwennen. >>> Restaurant l'ALCAZAR

Geniet ervan

Sampigny

De kamer Elodie

vanaf €85 / dag