Terug

Vertel mij meer over het leven van de Walen

Blijf nog even in het historische hart van Luik voor het Museum van het Waalse Leven dat in 2008 volledig gerenoveerd werd. Let’s go!

De glazen gang die 2 vleugels van het museum met elkaar verbindt is ook een geslaagde verbinding tussen geschiedenis en moderniteit © DDLH De glazen gang die 2 vleugels van het museum met elkaar verbindt is ook een geslaagde verbinding tussen geschiedenis en moderniteit

Eenmaal je door het portaal bent, zal je verwonderd zijn door de plaats. Het oude minderbroederklooster dateert van de 13de eeuw en herbergt vandaag een museum. Een opvallend element van de renovatie van het klooster is de moderne glazen galerij die de plek doorkruist en het een uniek karakter geeft.

 

Geschiedenis van de mens en de maatschappij

Het museum biedt je een originele en volledige blik op de Walen van de 19de eeuw tot vandaag. Hoe leefden ze? Welke geschiedenis hebben ze doorgemaakt? Wat waren de grote economiche successen? In de vele zalen worden heel wat collecties over diverse thema’s, zoals economie, geloof, literatuur, folklore en ambachten, belicht.

Meer info

De collecties van het museum ontdek je door van zaal naar zaal te wandelen © Musée de la Vie Wallonne

 

Het interactieve en dynamische parcours is geschikt voor jong en oud. Ik raad de audiogids aan, want de collecties zijn zo uitgebreid dat het soms goed is om terug naar de essentie van de zaak geroepen te worden.

Stop na je bezoek aan het museum in de brouwerij met restaurant Le Cloitre. In de zomer, wanneer de zon komt piepen, worden de tafels buiten gedekt en heb je zicht op het binnenplein van het klooster. Een magisch moment vergezeld van de befaamde Luikse balletjes en een Curtius biertje dat op enkele tientallen meters van het terras gebrouwen wordt.

Tussenstop in restaurant-brouwerij Le Cloître © DDLH

 

Restaurant Le Cloître © DDLH