Terug

Video: werken van Piccaso en Warhol te koop voor 600 miljoen euro!

Werken van Pablo Picasso, Andy Warhol, Mark Rothko en Alberto Giacometti die in het bezit zijn van een gescheiden miljardairskoppel uit New York zullen binnenkort geveild worden.

Tijdens een online persconferentie prees Charles Stewart, directeur van Sotheby’s, zich gelukkig dat de veilig – die in november en mei zal plaatsvinden – aan hem werd toevertrouwd. In totaal gaat het om 65 werken, “de grootste collectie moderne en hedendaagse kunst die ooit op de markt is gezet.

Het veilinghuis schat de totale waarde op 600 miljoen dollar, de hoogste schatting die ooit gedaan werd voor een verkoop van een collectie van moderne en hedendaagse kunst. De collectie is het bezit van de New Yorkse vastgoedmagnaat Harry Macklowe en zijn ex-vrouw Linda, maar het gerecht heeft de waarde ervan niet kunnen bepalen tijdens de erg gemediatiseerde scheiding van het koppel aan het einde van de jaren 2010.

Volgens Sotheby’s zouden “De Neus” van Giacometti en “N°7” van Rothko elk voor 70 miljoen dollar verkocht kunnen worden. Het beroemde “Nine Marilyns” van Warhol werd geschat tussen de 40 en 60 miljoen dollar. Een standbeeld uit ijzerdraad en metaal van Picasso, gemaakt als grafmonument voor de tiende verjaardag van de dood van dichter Guillaume Apollinaire in 1918, zou rond de 20 miljoen dollar kunnen opbrengen.

Meneer Stewart belooft een “historische” veiling die een mijlpaal zal zijn in de 277-jarige kunst- en geschiedenismarkt van Sotheby’s.