Terug

Visit Wallonia Pass: naar een “nieuw concept” in 2022

Wallonië is een nieuw concept aan het ontwikkelen om de Visit Wallonia Pass op te volgen om toeristen aan te trekken en te houden. Dat verzekerde Waals minister van Toerisme.

De Visit Wallonia Pass, gelanceerd in oktober 2020, was een ondersteunende maatregel voor toeristische spelers. De regio denkt er nu aan om een unieke tool te ontwikkelen die de gratis Pass of andere kortingsbonnen vervangt. Ze wil de tool ook gebruiken als interface in de begeleiding van toeristen door attracties, activiteiten en verblijven in de buurt van de activatie van hun Pass aan te raden.

Deze Pass, die gratis toegankelijk zal zijn, zal dus al de aanbiedingen en voordelen van de Waalse toeristische diensten groeperen. De kaart kan eenvoudigweg aan de kassa gescand worden. Het is ook de bedoeling het voordeel onmiddellijk af te trekken bij online reserveringen en betalingen”, verduidelijkte minister De Bue.

De Pass zal onder andere een getrouwheidskaart zijn waarmee buitenlandse toeristen punten of beloningen kunnen verzamelen waarmee ze toegang krijgen tot specifieke acties, voegde ze nog toe.

Doe inspiratie op voor verblijven en uitstappen op VISITwallonia.be