Terug

Vliegtickets: prijzen zullen in stijgende lijn gaan!

Het economisch herstel gaat niet enkel gepaard met goed nieuws: de prijzen van vliegtickets zullen de komende weken blijven stijgen!

De stijging van de petroleumprijzen is een “positieve indicator” voor luchtvaartmaatchappijen, want het getuigt van het economisch herstel, maar het zal ook een invloed hebben op de prijzen van vliegtickets. Dat zegt vereniging IATA.

Een traag herstel en een dalende vraag op termijn…

Volgens IATA zullen de prijsstijgingen het herstel van de sector op korte en middellange termijn niet afremmen en zal het luchtverkeer zich weer herstellen “als de verplaatsingsrestricties worden geschrapt”, maar ze kunnen “uiteindelijk wel leiden tot een dalende vraag op lange termijn”. IATA spreekt over een “gemodereerde heropleving” van het globale luchtverkeer in september, dat een daling van 53,4% kent ten opzichte van september 2019, tegenover een daling van 56% in augustus 2021 ten opzichte van augustus 2019.

De opheffing van het reisverbod was “trager dan wat we wilden en trager in vergelijking met wat de wetenschap toeliet”, zegt Willie Walsh, directeur van IATA. Hij verheugt zich op de herlancering van de reismogelijkheden naar de Verenigde Staten.