Vlucht gemist: wat nu?

Je vlucht gemist? Het is dé nachtmerrie van iedereen die met het vliegtuig op vakantie vertrekt. De vraag is wat je dan te doen staat. Meer uitleg!

Vacancesweb.be

Ofwel ligt de fout bij jezelf (of bij je entourage), ofwel niet. Dat gegeven is erg belangrijk want het bepaalt of er al dan niet voor een oplossing wordt gezorgd. Was je simpelweg te laat, dan zal je opnieuw een ticket moeten aanschaffen. Weet ook dat als je reis een tussenlanding bevat in een stad relatief dichtbij, het geen oplossing is om naar daar af te zakken teneinde die tweede vlucht te nemen. Heb je de eerste gemist, wordt de rest automatisch geannuleerd.

En wat na een fout door het reisbureau of als de vlucht simpelweg geannuleerd werd? Is het eerste waar, neem dan onmiddellijk contact met die touroperator op. Vliegt het toestel gewoonweg niet uit, is de maatschappij verantwoordelijk. Let wel: bij overmacht is niemand verantwoordelijk en ben je als reiziger sowieso de pineut. Het enige wat je kan doen om je in te dekken, is het afsluiten van een annulatieverzekering…

Vertraging

Ben je anderzijds te laat voor een aansluiting omdat je vorige vlucht vertraging heeft, moet de luchtvaartmaatschappij een oplossing voorzien. Een eventuele schadevergoeding van max. 600 euro behoort ook tot de mogelijkheden. Dat vlieger gaat weliswaar alleen op als het om een enkele boeking gaat en dus niet als het gaat om verschillende boekingen bij verschillende maatschappijen.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆