“Voel toch(t)!” in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren

Tijdens de zomervakantie heeft het Gallo-Romeins Museum van Tongeren enkele verrassingen voorzien voor families. Kinderen en hun ouders ontdekken samen een verre geschiedenis… met hun vingertoppen!

In de tentoonstellingsruimtes zijn twee gevoelsparcours uitgestippeld: de eerste voor kinderen van 4 tot 7 jaar, de tweede voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Gewapend met een prachtig instructieboekje gaan kinderen en hun ouders op ontdekking in het museum. Op hun reis door het verleden maken ze kennis met Neanderthalers, de eerste landbouwers, de Kelten en de Gallo-Romeinen.

 

Zintuiglijke ervaringen

In elke zaal staan voeldozen met verschillende objecten en ludieke raadseltjes: aan jou en je gezin om ze op te lossen! Kinderen ontdekken op deze unieke manier de rijke collectie van het museum. Er is zelfs een tactiele vloer aanwezig. Je kan er op blote voeten de bijzonderheden van Romeinse vloeren voelen. Het project maakt deel uit van “Schatten van Vlieg”, een initiatief van de Vlaamse overheid om cultuur toegankelijk te maken voor families.

 

 

Praktische info

Deelname is voorzien in de toegangsprijs: € 10 per volwassene, € 1 voor jongeren tussen 4 en 26 jaar en € 21 voor gezinnen. Reserveren is niet nodig. Het zintuigelijke parcours “Voel toch(t)!” is van 30 juni tot en met 2 september toegankelijk in het Gallo-Romeins Museum.