Terug

Voilà, hier ben ik dan! In Asturië

een prachtige, maar onbekende provincie in het noorden van Spanje. Samen met Galicië, Cantabrië en het Baskenland, de andere Atlantische provincies in Spanje, vormt Asturië de Costa Verde of “groene kust”.

© Eric Valenne

Ik snap al snel waarom! De kleur is het resultaat van de Atlantische regenbuien die dit stukje Spanje besproeien, maar toch nog heel veel ruimte laten voor de zon. In de regio weergalmt vaak het geluid van doedelzakken en de cider vloeit hier rijkelijk. Het landschap doet soms meer denken aan Ierland dan aan Spanje…

 

Met 350 km aan kust en indrukwekkende bergen heeft Asturië wel iets keltisch. Een groot voordeel voor liefhebbers van natuur, gastronomie, landschappen, wandelingen en authenticiteit.

© Eric Valenne

 

De kust wordt gekenmerkt door enorme stranden en duizelingwekkende kliffen die recht de zee in duiken. De riviermondingen verbergen rivieren, beboste valeien en kleine, kleurrijke vissershavens. Op slechts 20 kilometer van de kust vind je de Picos de Europa (van het Cantrabisch gebergte), die een prachtig uitzicht bieden… Wacht niet langer, ga snel op ontdekking!

Meer info

© Eric Valenne

Lees de volledige reportage

Geniet ervan

Udías

La Anjana

vanaf €641 €477 / week

Potes

Potes Vinon - 1 hab.

vanaf €507 / week

Potes

Potes Vinon - 2 hab.

vanaf €594 / week