Voor je volgende reis naar Frankrijk: ontdek de Atlantische kust op de meest milieuvriendelijke manier!

Vélodyssée is een meer dan 1.200 km lange fietsroute die van Bretagne naar Baskenland loopt, langs de Franse Atlantische kust. Een droom voor wie van fietsen houdt!

De Vélodyssée-route nodigt je uit om de duizend-en-een schatten van de Franse Atlantische kust te ontdekken. Concreet telt de Vélodyssée meer dan 1.200 km aan fietsroutes, van noord naar zuid maar ook in de andere richting. Het traject doorkruist niet minder dan tien departementen en vier regio's. Niet onbelangrijk: 80% van de route wordt gevormd door autovrije wegen.

De Vélodyssée is een veilige en bewegwijzerde route. Van Bretagne tot de uitgestrekte monding van de Loire, van de moerassen van de Vendée tot de Aquitaine Océane, de landschappen zijn adembenemend.

 

7 keer "liefde op het eerste gezicht"

Mûr de Bretagne - Pontivy (23,1 km) in het departement Côtes d'Armor: een speciale locatie met een duizelingwekkende afdaling om de Guerlédan-dam richting Pontivy te bereiken. Let zeker op de weelderige natuur...

Rohan - Josselin (24 km) in het departement Morbihan: in het hart van het Rohanland en een zeer aangename tussenstop. Niet te missen: de abdij van Trimadeuc, een zeer indrukwekkende vesting

Saint Brévin les Pins - Pornic (25,7 km) in het departement Loire-Atlantique: tussen de zee, de duinen, de pijnbomen en de villa's...

Les Sable d'Olonnes - Jard sur Mer (27,7 km) in het departement Vendée: een droomparcours, zo dicht mogelijk bij de zee, de stranden en de rotsachtige ketens.

La Palmyre - Royan (15 km) in het departement Charente Maritime: een koninklijke tussenstop met zicht op zee dankzij een doorlopend fietspad dat zich een weg baant door het kustwoud, met zeer mooie stranden (zoals Saint-Palais) om de mooie wijken van Royan te bereiken en vervolgens de boot te nemen.

Royan - Soulac-sur-Mer (8,6 km) in het departement Gironde: De Pointe du Grave is ook de Pointe du Médoc, een gebied met vele facetten, afhankelijk van of je langs de westkust of door de wijngaard reist. Aangename paden slingeren zich een weg van Verdon naar Soulac.

Arcachon - Biscarosse-Plage (25,7 km) in de departementen Gironde en Landes: na een essentiële stop op de top de duin van Pilat trek je door de bossen van Les Landes om te eindigen aan het strand van Biscarosse.

OOK INTERESSANT VOOR JOU