Terug

Waalse chocolade: de 5 allerbeste adresjes!

Chocolade. Geef toe dat alleen al het woord je doet watertanden. Bovendien weten we allemaal dat chocolade goed is voor je humeur, of niet soms?

© Joseph Jeanmart

Chocolade haalt je stressniveau naar beneden en verbetert je humeur. Sommige studies proberen het tegendeel aan te tonen, maar daar trappen we niet in! Als het maar smelt in onze mond... In Wallonië staan veel chocoladefabrieken bekend om de kwaliteit en diversiteit van hun producten. Bij deze daarom enkele van de beste chocoladeadresjes aan de overkant van de taalgrens.

Meer info

 

Chocolaterie Darcis in Verviers

De chocoladefabriek van Darcis in Verviers ontdekken, is een absolute must! De geschiedenis van hun chocolade wordt in een museum uit de doeken gedaan, hun productieateliers zijn toegankelijk en de degustatieruimte heet je van harte welkom. Deze chocolademaker is trouwens erkend als ambassadeur van Belgische chocolade en constant op zoek naar innovatie.

Meer info

© Olivier Legardien

 

Chocolatier Legast in Braine-le-Comte

Authentiek, da's Legast in één woord uitgelegd. In samenwerking met Latijns-Amerikaanse producenten belooft deze bekroonde chocolademaker producten van natuurlijke en kwalitatieve ingrediënten. Een bezoek aan de werkplaats is natuurlijk aan te bevelen en je kan zelfs een kijkje nemen van het productie van de dag.

Meer info

© Legast Chocolatier

 

Chocolaterie Sigoji in Ciney

Dit ambachtelijke etablissement zal niet nalaten om je te verrassen met verbazingwekkende producten, een combinatie van cacaobonen met lokale producten. Euphrasie Mbamba werd verkozen tot Waalse chocolademaker van het jaar 2019. Het bezoek aan de workshops is mogelijk, met de must-do proeverij als afsluiter. Sigoji biedt moderne formules voor kinderen of zelfs teambuildings.

Meer info

 

Les Chocolats d'Edouard in Florenville

Edouard Bechoux vind je in het hart van de Gaumestreek. Het is een echte meester-chocolademaker die garant staat voor 100% ambachtelijke producten, telkens gemaakt met grondstoffen van uitstekende kwaliteit. Creatief en getalenteerd, zal hij zijn werk aan je demonstreren. Het biedt ook workshops "chocolade ontdekken" waar je de kans krijgt om zelf chocolade te maken! Je zal er zeker genieten van de heerlijke warme chocolademelk en enkele andere van zijn specialiteiten.

Meer info

© David Samyn

 

Chocolaterie Vanlieff’s in Chastrès

Dit familiechocoladebedrijf heeft al meer dan dertig jaar een voor de smaakpapillen uiterst opwindende fabriek. Voor een totale onderdompeling in dit universum van zachte smaken bestaan er verschillende formules voor bezoeken en er zijn ook activiteiten beschikbaar. Film, een demonstratie door de chocolademaker en uiteraard een proeverij staan op het programma. Een aanrader!

Meer info

"