Waarom Belgen Spanje een beetje in de steek laten...

In 2019 is de toeristische activiteit weer afgenomen in Spanje, waar er minder buitenlanders op de stranden te vinden waren. De reden hiervoor blijkt redelijk voor de hand te liggen...

In 2016 en 2017 is het toerisme in Spanje sterk gegroeid, met stijgingen van respectievelijk 4,5 en 5%, meldt Exceltur. In 2018 werden de eerste tekenen van een ommekeer vastgesteld (+2%), een trend die vorig jaar werd bevestigd (+1,5%).

Na enkele jaren te hebben geprofiteerd van een uitzonderlijke toestroom van toeristen die bang waren voor eventuele aanslagen op andere bestemmingen aan zee, zoals Turkije, Egypte en Tunesië, heeft Spanje sinds 2018 geleden onder de terugkeer ten gunste van de vakantiegangers uit deze landen, die ook veel lagere prijzen bieden.

Hoewel sommige vestigingen, met name langs de kust en op de Balearen en de Canarische Eilanden, het gevoel hebben dat ze in de penarie zitten, is er nog steeds goed nieuws. Er zijn minder toeristen, die minder nachten doorbrengen, maar ze geven wel meer uit, vooral dan in hotels in de grote steden en waar ze de moeite hebben genomen om te renoveren en te upgraden," zei José Luis Zoreda, executive vice-president van Exceltur.

"